Vijesti

16.11.2020.

STIŽE ZIMA - IZAĐITE I UŽIVAJTE U SEZONI!

U nekim djelovima svijeta zima znači snijeg, mraz i pucketanje ledenica. Na drugim mjestima zima protekne u znaku kiše, magle i susnježice uz samo povremeno obasipanje pahuljama. Bez obzira kakve su karakteristike klime tamo gdje živite tokom hladnijih mjeseci u godini, zima je ono što od nje napravite. Uživanje na otvorenom i izlazak na svjež vazduh nikada nijesu bili važniji, ali zimski putevi su izazov kada je riječ o vožnji, zbog čega vam je potrebna najbolja moguća oprema.

STIŽE ZIMA - IZAĐITE I UŽIVAJTE U SEZONI!

Bez obzira da li se radujete odlasku na skijanje u planine, pravljenju snješka sa djecom ili dugim šetnjama šumom, evo kako ćete biti sigurni da će vas automobil sigurno dovesti do tamo:

  • Opremite vozilo odgovarajućim zimskim ili all season gumama, u skladu sa uslovima.
  • Provjerite pritisak i dubinu gazećeg sloja guma. 
  • Prođite kroz našu listu i sastavite zimsku opremu sa osnovnim stvarima.
  • Naučite najvažnije savjete za bezbjednu vožnju.

Uživajte u zimskoj sezoni na otvorenom, bez obzira na vremenske prilike i uslove tokom vožnje.

 
BRINEMO O VAŠOJ SIGURNOSTI TOKOM ZIME
 

ZAŠTO SU ZIMSKE GUME BITNE

Želimo da uživate u zimi, bez obzira na vremenske prilike - i želimo da bezbjedno stignete na odredište, bez obzira na uslove tokom vožnje. Evo zašto je toliko važno imati odgovarajuće gume u zimskim vremenskim uslovima:

  • Guma postaje manje fleksibilna na hladnom. Zbog toga niže temperature zahtijevaju jedinjenja sa većim sadržajem prirodne gume.
  • Mekša mješavina gume nudi bolje prianjanje i kočenje pri niskim temperaturama vazduha.
  • Specijalno dizajnirani dezeni gazećeg sloja posebno su oblikovani za vožnju po mokrim putevima, i putevima pokrivenim ledom ili snijegom.
  • Takozvani žljebovi, mali kanali urezani u blokove gazećeg sloja, čiste vodu, bljuzgavicu i snijeg.
  • Ništa ne zahvata snijeg kao sam snijeg. Dakle, u slučaju kompaktnog snijega, duboki žljebovi gazećeg sloja spajaju se sa snijegom, pružajući dodatno prijanjanje.

U zavisnosti od toga gdje živite i gdje ćete voziti tokom zime, možda će vam trebati samo neke ili sve ove funkcije. Otkrijte da li su zimske ili univerzalne gume pravi izbor za vas. Ako ste suočeni sa uslovima koji čak i povremeno zahtevaju zimske gume, toplo preporučujemo zamjenu sezonskih guma, čak i da to nije obavezno po zakonu. Jer to je pitanje sigurnosti.


Našu kompletnu ponudu možete pogledati ovdje. 

 

Izvor: Continental