Vijesti

23.05.2018.

Shark Skin Technology (SST) - šta je to?

Inovativnom tehnologijom kože morskog psa postiže se maksimalni stepen sigurnosti od akvaplaninga

Shark Skin Technology (SST) - šta je to?

Inovativnom tehnologijom kože morskog psa postiže se maksimalni stepen sigurnosti od akvaplaninga.

UMJETNOST PRIRODE U POSTIZANJU NISKOG OTPORA VODE

Ako ste ikada bili dovoljno blizu morskom psu kako biste vidjeli izvanrednu, jedinstvenu teksturu njegove kože, onda ste svjedočili jednoj od najgenijalnijih pojava majke prirode. U gumama RainSport 3 i RainExpert 3 imitiran je njen efekt.

Izdaleka morski psi izgledaju glatko, gotovo klizavo, ali izbliza se vide ljuske koje izgledaju kao minijaturni isprepleteni zubi. Ti zubi, kao kožne ljuske kakve inače poznajemo, ne samo da štite morskog psa, već se nakostriješe poput dlake i efikasnije guraju vodu niz svoje tijelo s manje kočenja. Na taj način morski psi se šuljaju do svog plijena. Brže. Tiše. S manje otpora.

BIONIČKA SVOJSTVA ZA POSTIZANJE VEĆE SIGURNOSTI I VEĆEG UŽITKA VOŽNJE

Delikatni žljebovi u ljuskama inspirisali su Uniroyal dizajnere da razviju Tehnologiju kože morskog psa  (SST) i da je iskoriste kod guma RainSport 3 i RainExpert 3. Korišćenjem bioničkih svojstava uspjeli su da imitiraju efekat kože morskog psa u gaznoj površini gume kako bi se spriječile turbulencije tečnosti, te kako bi se voda brzo mogla izbaciti iz područja ispod gume.

Ova revolucionarna tehnologija znači da guma može projuriti kroz vodu bez gubljenja kontakta sa cestom. Dok voda brzo prolazi kroz žljebove gume, ona se brzo i efikasno raspršuje, što znači da se guma drži površine ceste, a rizik od akvaplaninga se smanjuje. 

 

Tehnologija kože morskog psa (SST) pruža snažno prianjanje, i takođe doprinosi smanjenju zaustavnog puta na mokroj površini.

Stoga, bez obzira na to kakvo je vrijeme, možete uživati u vožnji i biti uvjereni u sigurnost vašeg upravljanja vozilom

Više o Uniroyal brendu saznajte klikom na link.