Vijesti

27.04.2018.

7 razloga za odabrati UNIROYAL gume

Ukoliko nijeste u toku sa razvojem tehonologije guma – kao što većina vozača nije – odabir prave gume može vam predstavljati problem.

7 razloga za odabrati UNIROYAL gume

Neistreniranom oku sve gume izgledaju jednako. I, da stvari budu još gore, izbor se najčešće dešava u stresnim trenucima: nakon što stara guma pukne, nakon saobraćajke, ili kada otkrijete da prošlosezonske gume više nijesu za upotrebu.

Zato, kada taj momenat dođe, zašto odabrati baš Uniroyal? Postoji više razloga.

 

SIGURAN IZBOR

Otkad je Uniroyal izumio prvu kišnu gumu 1969, ova kompanija je nastavila da razvija svoju ekspertizu za kišno vrijeme. Fascinirani različitim vremenskim uslovima i uticajem koji isti imaju na vožnju, stručnjaci iz Uniroyal-a su odlučili da se bave proizvodnjom guma koje će vam osigurati bezbjednost na putu u svim uslovima – čak i po mokrom.

 

 

KROJENE PO VAŠIM POTREBAMA

Uniroyal paleta proizvoda pokriva sve individualne potrebe. Koji god automobil da vozite, gdje god da vozite, ili kako god da vozite, Uniroyal ima gumu koja će vam odgovarati. Njihovi modeli variraju od 13 do 21 inča u dijametru felge, širina od 145 mm pa sve do 295 mm. RainSport3 je idealna ljetnja guma za sportska vozila. Snow Max 2 je savršena zimska guma za prevoznike, dok vozači SUV-a neće pogriješiti ukoliko odaberu Rainexpert 3 SUV. A, ukoliko želite gumu za sve vremenske uslove, tu je AllSeasonExpert. I lista se nastavlja. Kakvo god vrijeme da vas zatekne, Uniroyal će vam obezbijediti da uživate u svakom putovanju.

POSLJEDNJA RIJEČ TEHNOLOGIJE

Tehnologija i inovacija uvijek su igrale ključnu ulogu za Uniroyal. Ovaj brend posvećen je napretku još od samog početka poslovanja, od 1868. godine. Sin osnivača kompanije, Oscar Englebert Jr, bio je pravi vizionar i preduzetnik, a njegova posvećenost novim otkrićima ostala je upisana u Uniroyal DNK.  Konstantno unaprijeđujući svoje proizvode, Uniroyal želi da dostigne još jedan od svojih ciljeva – da poboljša vaše zadovoljstvo u vožnji.

TEHNOLOGIJA KOŽE MORSKOG PSA

Uniroyal s ponosom gleda na svoj bogati istorijat inovacija, ali jedna od njih se posebno izdvaja zbog razlike koju je napravila po pitanju sigurnosti i zadovoljstva u vožnji po mokrim putevima. Radi se o Tehnologiji kože morskog psa. Koristeći biometriku, Uniroyal-ovi dizajneri su replicirali prirodna svojstva za izbacivanje vode koje imaju ajkule, time stvorivši gume sa izuzetnim mogućnostima u mokrim vremenskim uslovima.

DIO CONTINENTAL GRUPE

Uniroyal-ov Istraživački Centar je živo okruženje gdje inženjeri I dizajneri svakodnevno rade na novim idejama. Njihova zalaganja na stalnom napretku su zaista zarazna i sa svakom novom gumom koja se proizvede, njihov trud biva nagrađen.

Kao dio Continental Grupe, Uniroyal ima sve benefite koji proizilaze iz iskustva i ekspertize njegovih inženjera iz Hanovera, kao i preko 1000 članova naučnog i razvojnog tima koji rade širom Evrope i SAD-a. Uniroyal takođe koristi Continental-ova istraživanja i razvojni sektor sa poznate Contidrom test staze.

ODNOS CIJENE I KVALITETA

U procesu proizvodnje, Uniroyal se fokusira na kvalitet, koristeći superiorne djelove i napredne materijale. Tokom razvoja proizvoda, pomno se prate i testiraju sve faze nastanka jedne gume.

Ova kompanija ne testira samo fizičke performanse guma u različitim uslovima, već i njihovu snagu i izdržljivost gazećeg sloja tokom vremena. Životni vijek Uniroyal guma igra važnu ulogu u štednji vašeg novca. Što duže vaše gume traju, to ćete rjeđe morati da ih mijenjate. A ukoliko ispravno održavate pritisak u njima, to će i potrošnja goriva biti manja i efikasnija.

Kao dio Continental Grupe, Uniroyal je takođe u mogućnosti da optimizuje svoje proizvodne procese, što dovodi do smanjenja troškova koji zatim prenose i na vas.

INOVATIVAN DIZAJN

Uniroyal gume ne samo da imaju dobre performanse – one zapravo i izgledaju dobro. To je iz razloga što su izvrsno dizajnirane. Svaki žlijeb na njima ima svoju posebnu svrhu. Svako njihovo svojstvo je pedantno izmjereno. Svaki njihov spoj doveden je do savršenstva. Taj nivo preciznosti prepoznat je svijetu dizajna. Uniroyal je ponosni nosilac poznatih svjetskih nagrada, poput Red Dot nagrade za dizajn proizvoda i iF Design nagrade iz 2014. godine.

Ovo su samo neki od razloga za odabrati Uniroyal, a ukoliko prepoznajete kvalitet, pogledajte koje modele imamo u ponudi za vas za predstojeću ljetnju sezonu.