Vijesti

16.10.2020.

Crossover SUVs - korisni za vožnju po gradu

MALI TERENCI ZA GRADSKE STANOVNIKE I VIKEND RATNIKE

Ne postoji ništa ljepše od bijega iz grada na mukotrpno zasluženu pauzu, susreta sa otvorenim putem ili možda čak skretanja sa asfalta. To je san svih nas, ali naravno da svakodnevica izgleda malo drugačije. Svima nam je potreban i automobil koji će nas odvesti na posao na vrijeme, prikladan za vožnju do škole, kao i za naše sedmično obavljanje kupovine, a da ga možemo parkirati čak i u uskim gradskim prostorima.

Crossover SUVs - korisni za vožnju po gradu

Automobil koji je kombinacija najboljeg iz oba svijeta poznat je pod mnogo različitih imena: crossover, kompakt, automobil srednje kategorije, mali ili mini terenac. Ako želite automobil koji je dovoljno kompaktan za gradski život, vožnju i parkiranje uz fleksibilnost za spontana putovanja i vikend aktivnosti,u nastavku teksta saznaćete koji su modeli terenaca za vas.


BRZI OSVRT NA KARAKTERISTIKE SUV-A

Šta izdvaja crossover vozilo od ostalih terenskih vozila?

  • Dizajn karoserije i šasije kao jedinstvene cjeline (više liči na putnički automobil);
  • Kompaktnost (lakši je za rukovanje i parkiranje u gradu);
  • Lakše upravljanje na putevima;
  • Manja potrošnja goriva;
  • Umanjene performanse na off road terenu. 
  • Gume: manja buka, udobnija vožnja, odlične performanse kočenja i široka ponuda (zavisno od željenih performansi)


PRAVE GUME ZA KOMPAKTNO CROSSOVER VOZILO

 Crossover vozilia su svestrana pa vam trebaju i takve gume. Za automobil koji se u gradu dobro ponaša kao i na otvorenom, trebaju vam točkovi koji se mogu nositi sa širokim rasponom uslova i površina po kojima vozite. Budući da je spektar terenskih vozila širok i raznolik,  Continental nudi i širok izbor guma koje odgovaraju vašem automobilu. Koju ćete odabrati najviše zavisi od vaših ličnih potreba, prioriteteta i afiniteta.


KAKO IZABRATI GUME KADA IMATE ŠIROK IZBOR?

Vozite li uglavnom svog terenca po gradu ili drugim asfaltiranim putevima? Bez obzira da li vučete opremu, prevozite mnogo putnika u vašem porodičnom automobilu ili vam treba prostor za pse, ako vam je funkcionalnost važnija od sportskih performansi, obratite pažnju na ove karakteristike:

  • Većina guma sa iz originalne opreme (one koje se ugrađuju kada kupujete novi automobil, poznat i kao OE) su ljetnje gume za put. Ako ste zadovoljni njihovim performansama, možda ćete htjeti  da ih jednostavno zamijenite istim modelom. Svaki treći novi automobil u Evropi izlazi iz fabrike na Continental gumama, tako da je velika vjerovatnoća da ćete u našem alatu za pronalaženje guma pronaći i svoj automobil.
  • Za porodični automobil nalik terencima sigurnost je ključna. Izaberite gume sa vrhunskim performansama prianjanja i kočenja.
  • Cijena je još jedan važan faktor pa odaberite gume s ekonomičnom potrošnjom goriva.
  • Da biste postigli maksimalnu efikasnost potrošnje goriva, radije mijenjajte ljetnje i zimske gume, umjesto da vozite na univerzalnim gumama tokom cijele godine.
  • Ako povremeno skrenete s utabane staze, potražite gume pogodne za „laku terensku upotrebu“. Ako često skrećete sa asfaltnih puteva i upuštate na ozbiljno izazovne terene, odaberite gume za „opštu terensku upotrebu“.

U našoj ponudi možete pronaći širok spektar guma za terence, od kojih posebno izdvajamo modele koji su se izuzetno pokazali:

  • WinterContact™ TS 860 S
  • WinterContact™ TS 850 P

Kompletnu ponudu možete pronaći ovdje. 


Izvor: Continental