Vijesti

26.02.2021.

Continental zasluženo dobio najbolje ocjene na testu ljetnjih guma za 2021 od najvažnijih automobilskih klubova

Hanover, 23. februar 2021. Continental PremiumContact 6 je slavio završivši dva puta na pobjedničkom postolju na najnovijem uporednom testu ljetnjih guma koji je sproveo njemački ADAC automobilski klub, austrijski ÖAMTC i švajcarski TCS. ADAC i ÖAMTC su nagradili ovu gumu sa nevjerovatnim skorom od 2,2. U ovom direktnom duelu učestvovalo je 15 ljetnjih guma u dimenziji 205/55 R16 V a Continental je pokupio hvale: ’’Continental PremiumContact 6 je zauzeo svoje mjesto među najboljim gumama u kategoriji kočenja na suvom. Ova guma je omogućila upravljanje testnim autom sa velikom preciznošću i pokazala stabilne performanse. Continental je takođe postigao najbolje rezultate u odnosu na ostale gume na mokrom. Naročito su bili zapanjujući rezultati kratkih zaustavnih puteva na asfaltu, ali i u pogledu performansi. Kada je u pitanju upravljivost na mokrom, nema mu ravnog! Izuzetno dobro prianjanje i izuzetna kontrola nad upravljačem su mu donijeli poziciju u vrhu po pitanju upravljivosti.”

Continental zasluženo dobio najbolje ocjene na testu ljetnjih guma za 2021 od najvažnijih automobilskih klubova

ADAC je Continental gumi dao sjajne kritike nakon testa u kome je učestvovalo 17 modela guma u dimenziji 225/50 R 17 Y. “Continental PremiumContact se izdvaja sa skorom iznad prosjeka u svim kategorijama. Omogućava izuzetno visoku bezbjednost na suvom, a naročito je primjetna preciznost upravljanja na mokrim putevima.” Testno vozilo za gume od 16 inča je bilo Golf VII, a profesionalci su izabrali Audi A4 Avant za gume od 17 inča.

Još dobrih vijesti za Continental grupu došlo je kada su objavljeni rezultati drugih brendova ove grupe. Tako je Semperit Speed-Life 3 u dimenziji 205/55 R 16 V takođe ostvario dobre sveukupne rezultate kao i sljedeću presudu od testnih vozača: “Semperit Speed-Life  3 je demonstrirao izvanrednu stabilnost. Na suvom je impresionirao sa visokim stepenom preciznosti i kratkim zaustavnim putem. A kada su temperature bile izuzetno visoke, razlika u performansama je bila skoro neprimijetna.”