Vijesti

27.09.2016.

Continental WinterContact TS 860: Još sigurnije po kiši, snijegu i ledu

Sa modelom WinterContact TS 860, Continental donosi nove zimske gume namijenjene kompaktnim automobilima i automobilima srednje veličine. Ove gume donose pravi progres, konkretno na polju sigurnosti.

Continental WinterContact TS 860: Još sigurnije po kiši, snijegu i ledu

Sa modelom WinterContact TS 860, Continental donosi nove zimske gume namijenjene kompaktnim automobilima i automobilima srednje veličine. Ove gume donose pravi progres, konkretno na polju sigurnosti: Pri kočenju na mokrim zimskim putevima performanse novog modela su za 5% bolje od performansi svog izvanrednog prethodnika, ContiWinterContact TS 850. Dužina kočenja je za 4% kraća na ledu, a uvedena su, takođe, poboljšanja na polju upravljanja i rukovanja vozilom na snijegu, kao i kvaliteta vožnje uopšte. Kilometraža i otpor kotrljanju su na istom nivou kao kod uspješnog prethodnog modela.

Ovaj napredak je omogućen kombinovanjem nove smješe gazećeg sloja sa novo-razvijenim dizajnom šare gazećeg sloja. Cool Chili jedinjenje sadrži visoku proporciju silike koja smanjuje dužinu kočenja na mokrim putevima zahvaljujući svojim posebnim prigušivačkim karakteristikama. Visoko fleksibilna matrica polimera donosi primjetno poboljšanje u vučnim svojstvima guma na svim zimskim putnim površinama, samim tim i bolje držanje na putu . Takođe, novost su i posebne smole visokih performansi koje održavaju fleksibilnost smjese čak i na niskim zimskim temperaturama, što dovodi do kraćeg puta kočenja po hladnim, mokrim, zaleđenim i snijegom pokrivenim površinama.

Da bi omogućili efektivno kočenje na zaleđenim putevima, inžinjeri za razvoj guma u Continental-u su osmislili Liquid Layer Drainage (Drenaža Tečnog Sloja). Pri kočenju na ledu, stvara se tanak sloj vode ispod šara koji značajno umanjuje kontaktnu površinu gume sa podlogom, tj. putem. Nova tehnologija, koja uključuje dodatni drenažni kanal ukalupljen u gazeći sloj, tj. šaru, omogućava da voda oteče brže nego što je ranije bilo moguće, čime efektno smanjuje dužinu kočenja na zaleđenim putevima.

Još jedna novost u šarama usmjerenim u obliku slova V je SnowCurve (Sniježna Vijuga) tehnologija sa  3D strukturom žlijebnog zida koja omogućava veliku sposobnost zahvata. Uz dodatni žlijeb u samom zidu šara gume, povećava se vezujući efekat sa snijegom kompresovanim u zid šara, čime se nudi bolje držanje i omogućava bolja vuča na snijegom pokrivenim putevima.

Nove Continental-ove WinterContact TS 860 će biti dostupne od jeseni 2016.godine. U početku, biće dostupno 36 artikala u 21-oj veličini za felge od 14 do 17 inča.