Vijesti

17.12.2020.

AllSeasonContact zauzela prvo mjesto u britanskom časopisu Auto Express Test

Continental-ova univerzalna guma nadmašila pet konkurenata
Auto Express: „Zaslužena pobjeda za sjajnu i svestranu gumu“
AllSeasonContact guma postavila je standarde za kočenje i upravljivost na snijegu, upravljivost na mokrom i otpor kotrljanja

AllSeasonContact zauzela prvo mjesto u britanskom časopisu Auto Express Test

Zauzevši prvo mjesto u tri sigurnosno relevantna ispitivanja kada je u pitanju otpor kotrljanja, Continetal AllSeasonContact guma osvojila je prvo mjesto prilikom testiranja koje je sproveo britanski časopis o automobilizmu Auto Express. U svom najnovijem izdanju (25. novembra 2020., br. 654), časopis izvještava o svom cjelogodišnjem testiranju guma koje je obuhvatilo šest brendova u dimenzijama  225/45 R 17, a Golf VII je bio testno  vozilo. Stručnjaci su testirali gume u ukupno jedanaest različitih kategorija - na snijegu, kao i na mokrim i suvim putevima. Kim Adams, urednik Auto Express Products rezimira: "Continental je stvorio snažnog ambasadora sa AllSeasonContact gumom, koja ima dobre rezultate na mokrom, a još bolje na snijegu i koja sa malim otporom kotrljanja štedi na vašim računima za gorivo. To je još jedna zaslužena pobjeda za ovaj sjajni svestrani proizvod njemačkog brenda." Auto Express je najprodavaniji nedjeljni časopis o automobilizmu u Velikoj Britaniji u izdanju od gotovo 38.000 primjeraka. 

Continental AllSeasonContact smatra se vrhunskom gumom koja udovoljava visokim sigurnosnim zahtjevima. Obezbjeđuje dobro prianjanje na hladnim i mokrim putevima ili putevima prekrivenim snijegom, sigurno rukovanje tokom ljeta i vrlo nizak otpor kotrljanja, što je važno u smislu uštede goriva. Continental se proizvodi u 119 dimenzija, širine između 175 i 255 milimetara, s promjerima bokova između 70 i 35 posto i za felge od 14 do 20 inča. To znači da širok spektar modela, od kompaktnih automobila do luksuznih limuzina, sada može biti opremljen gumama AllSeasonContact. Na prednjoj strani OE opreme, Volkswagen je, na primjer, za svoj potpuno električni ID.3 odredio ovu univerzalnu  gumu kompanije Continental.

Kompletnu ponudu guma brenda Continental možete pronaći ovdje.

 

Izvor: Continental