Vijesti

10.04.2018.

Zašto odabrati Continental?

Od svog osnivanja 1871. godine, Continental radi samo sa jednim motom: beskopromisna bezbjednost na ulicama, uz udobnost i zadovoljstvo u vožnji.

Zašto odabrati Continental?

Od prvog gazećeg sloja sa šarom u svijetu, do vizionarskog eContact-a i inovacija u bezbjednosti u automobilskoj industriji  – više od 140 godina, Continental konstantno razvija stručnost u mobilnosti, transportu i procesima. Dok čitate ovaj tekst, preko 200.000 zaposlenih stručnjaka u  53 zemlje rade za ovaj cilj.

Zašto je Continental pravi izbor za vaš automobil? Razloga je više.

1.Savršene performanse kočenja

Continental poznaje ulice na cijelom svijetu i zna kako da koči na njima. Svakoga dana, sva strast i iskustvo zaposlenih koriste se u razvoju novih pronalazaka i postavljanju novih standarda.

Znanje dobijeno kroz stalna istraživanja i testiranja primjenjuje se na svaki novi dizajn: Continental pneumatici visokih performansi daju uvid u to kako da se razvije sigurno svakodnevno vozačko iskustvo. Tehnologije korišćene u Conti.eContact™ će pomoći novim vozilima da budu efikasnija u budućnosti. ContiSeal™ princip se probio od projektantske table do toga da je neizbježan na putevima. I to su samo neki od razloga zašto je Continental najbolji u kočenju.

2.Projektovan u Njemačkoj

Njemačko projektovanje i tačnost su opšte-poznati. Kao pronalazač pneumatika sa prvom šarom na svijetu, Continental želi da dokaže svoj pronalazački duh svakim novim proizvodom. Centar tog projektantskog iskustva se nalazi u Hanoveru, u Njemačkoj.

Istraživački objekat sa ogromnom i međunarodno priznatom stazom za testiranje - Contidrom, okuplja stručnost od preko 1000 vrhunskih naučnika, inženjera i dizajnera iz Evrope i SAD. I svaki novi test prati jednostavno pravilo: učiniti vozača bezbjednijim. Sve to, naravno, po najvišim njemačkim standardima – i to preko 140 godina.

3.Testiran za vašu bezbjednost

Prije nego što bilo koja inovacija iz Continental-a krene u proizvodnju , ona se intenzivno testira. Continental koristi i razvija sve naprednije tehnologije mjerenja na testovima da bi dobio najbolje proizvode, a sve zbog vaše bezbjednosti.

Tokom godina, pokazuje se da za Continental gume na testovima nema granica, na test poligonima u SAD, Novom zelandu, Švedskoj, Španiji kao i na Continental-ovoj stazi pored Hanovera,  Contidrom-u – koja je ujedno i najtraženija referentna staza kod nezavisnih eksperata. Svi Continental ljetnji i zimski pneumatici iz cijelog svijeta su, na taj način, testirani u svim vremenskim uslovima i na svim površinama puta. A sve to se odvija po najmodernijim metodama testiranja i sa najmodernijim tehnologijama mjerenja.

140,000 pneumatika se pojedinačno testira svake godine i pređu ukupno 200 miliona kilometara. Međunarodni tim profesionalnih test vozača sprovede preko 67,000 testova  – i obiđu planetu 500 puta prije nego što se inovacija odobri. Na taj način, Continental obezbjeđuje dostavljanje samo najbezbjednijih, najudobnijih i pouzdanih rješenja mobilnosti.

4.Stručnost u automobilskoj industriji

Proizvođači automobila koriste samo premijum gume koje su u skladu sa najvišim standardima kvaliteta.

Continental pneumatici ispunjavaju sve te standarde. Od maksimalne brzine do mokrog i suvog kočenja, upravljanja, udobnosti, nivoa buke, kao i pređene kilometraže: Continental-ovi inženjeri sprovedu više od 100 različitih testova da bi omogućili da se pneumatici montiraju na vozilo u prvoj ugradnji – bez obzira da li se radi o sportskom vozilu ili SUV-u.

Rezultat je takav da je Continental jedan od vodećih dobavljača za prvu ugradnju na svijetu: skoro svako treće vozilo u Evropi napušta fabriku sa Continental gumama. To ih čini prvim evropskim izborom prve ugradnje. A, ako vodeći proizvođači automobila vjeruju Continental-u, onda možete i vi.