Vijesti

05.07.2019.

Veliko priznanje za General Tire – prva ugradnja za BMW X5

Najnoviji BMW X5 će biti opremljen General Tire Grabber AT3 gumama, koje će pružiti snažno prianjanje i sigurno upravljanje na putu. Grabber AT3 za sve terene je preporučen u veličini 275/45 R20 110V KSL na bavarskom automobilu najnovijeg X modela.

Veliko priznanje za General Tire – prva ugradnja za BMW X5

BMW X5 je pionir kada su u pitanju terenska vozila koja kombinuju luksuz i performanse, tako da se mnogo očekuje od ovih guma: Grabber AT3 ima tri inovativne tehnologije od Generala Tire koje omogućavaju robusne performanse i na terenu i van njega, akustične performanse i poboljšana kilometraža, pružajući istovremeno maksimalno prianjanje na kamenitom, pjeskovitom, kao i muljevitom terenu.

„Za General Tire ovo priznanje, od strane jednog od vodećih evropskih proizvođača vozila 4x4, predstavlja poseban pečat kvaliteta“, kaže Matthias Bartz, generalni direktor za razvoj guma za regiju EMEA. „BMW uvijek postavlja visoke standarde u pogledu zahtjeva za pneumatike kako u originalnoj opremi, tako i u sektorima zamjene. General Tire gume su odobrene za brzine do 240 km/h, a kao all season guma, Grabber AT3 nosi oznaku M + S i simbol pahuljice koji označava sigurno upravljanje po sniježnim površinama.”

Tehnologije se sastoje od “TracGen”, koji uključuje otvoreni rameni dizajn, vučne grebene koje proizvođači nazivaju vučni džepovi i lamele raspoređene pod različitim uglovima kako bi se poboljšale karakteristike prianjanja.

“DuraGen” je gumena smjesa koja pruža odličnu otpornost na otkidanje i poboljšava kilometražu na neravnom terenu. Ova kombinacija karakteristika dizajna povećava samočišćenje svojstava gazećeg sloja, omogućava dobro međusobno povezivanje sa labavim površinama i obezbjeđuje veliki broj ivica za prianjanje u svakom pravcu.

I na kraju, “ComfortBalance” uspješno prevazilazi konfliktne interese udobnosti vožnje na putu i ​​dobrog prianjanja na terenu. Balansirana geometrija bloka gazećeg sloja sa malom krutošću i posebno modifikovani raspored blokova u sredini gazećeg sloja smanjuju vibracije u gumi.