Vijesti

07.11.2017.

TEST ZIMSKIH GUMA: Continental ponovo prvi

Winter Contact TS 850 P pobijedila na dva prestižna testa guma.

TEST ZIMSKIH GUMA: Continental ponovo prvi

Continenal je još jednom opravdao očekivanja i osvojio nagradu za najbolju zimsku gumu u konkurenciji 10 drugih proizvođača, u dva odvojena testa sprovedena od strane Auto Bild-a i Sport-auto magazina.

Winter Contact TS 850 P, nova revolucionarna Continental-ova zimska guma, sjajno se pokazala na ovim testovima, u 13 različitih disciplina, i time je zauzela sam vrh liste. Testovi su rađeni u dimenzijama 225/40 R 18, a test vozila su bila Toyota GT86 i Volkswagen Golf GTI Performance.

slika

Ono što je u Auto Bild-ovom testu izdvojilo Continental u odnosu na konkurente jeste lakoća upravljanja, precizno i dinamično (sportsko) upravljanje, kao i performanse prilikom kočenja, koje su daleko naprednije u odnosu na ostale.

Na potpuno mokroj stazi, zaustavni put Winter Contact TS 850 P, pri brzini od 100 km/h, iznosio je tačno 50 metara. Nekim od konkurenata je trebalo 13 metara više da se zaustave, a neki su čak i proklizali na stazi.

Na drugom testu, sprovedenom od strane Sport-auto magazina, Continental-ova guma je u 19 različitih disciplina u čak 8 osvojila maksimum bodova.

Izvanredno prijanjanje i lakoća upravljanja po snijegu i mokrim putevima čine da ova veoma tiha guma na pravi način kompenzuje neravne puteve.

slika

Winter Contact TS 850 P je dizajnirana za putničke automobile i džipove, a svojim nevjerovatnim performansama i kvalitetom pruža udobnu i bezbjednu vožnju u svim zimskim uslovima.

Ovaj model gume dostupan je u našoj ponudi – dimenzije i cijene možete pronaći na našem vebsajtu, ili nas posjetite na poznatoj adresi - Mahala bb.