Vijesti

02.04.2024.

Sport Contact 7, pobjednik na Auto bild testu guma za sportska vozila

Sport Contact 7, pobjednik na Auto bild testu guma za sportska vozila

Continental SportContact 7 UHP ljetnja guma je pobjednik testa na Auto Bild Sport cars testu guma!!!

Auto bild Sport Cars ekipa:

- Uvjerljiva super sport guma bez ikakvih vidljivih slabosti
- Najbolji rezultati u testovima na mokrom i suvom

 

Hanover, Njemačka, 15. mart, 2024. Continental SportContact 7 je zauzeo prvo mjesto na UHP testu ljetnjih guma koji je sproveo tim Auto Bild sportscars (izdanje 4/24) sa ocjenama "pobjednik testa" i "izuzetan". Guma ultravisokih performansi je odnijela pobjedu nad 6 internacionalnih konkurenata. Tim Auto Bild sportscars je testirao gume u dimenzijama 265/35 R 19 na prednjoj osovini i 295/30 R 20 na zadnjoj osovini Mercedes AMG GT u ukupno 9 disciplina na mokrim i suvim putevima.

Pored ostalih kvaliteta, SportContact 7 je osvojila poene kao "Uvjerljiva super sport guma bez ikakvih vidljivih slabosti". Test vozači su naročito cijenili  "precizan odgovor na upravljaču, dinamično držanje u krivinama kako na mokrim, tako i na suvim putevima, savršenu izbalansiranost, kratke zaustavne puteve i veliku rezervu za akvaplaning".

SportContact 7  je osvojila najbolje ocjene na držanju na mokrom, skretanju i kočenju. Sa kočionim putem od 49.2 metra sa 100 km/h do nule na mokrom asfaltu, Continentalje bio tačno jedan metar ispred najboljeg konkurenta i cijelih 19,1 metara od najslabijeg na testu - gume azijske proizvodnje.