Vijesti

23.01.2014.

Rekordni krugovi sa Continental gumama na stazi Nardo!

• Pet novih rekorda postavljeno na High Performance Event 2013 sa redakcijom Auto Bild sportski automobili
• 14 haj tek tjunera u trci za rekordnim brzinama u 16 vozila
• Skoro sve klase vozila bile prisutne, od tjuniranog Opela Corsa do kabrioleta Porsche 997 Turbo i svjetskog najbržeg mobilnog doma

Rekordni krugovi sa Continental gumama na stazi Nardo!

Hanover, Decembar 13, 2013. Sredinom 10. mjeseca, 14 najjačih tjunerskih kuća su odgovorile pozivu  Auto Bild sportski automobili i Continental, da zajednički pokušaju da postave nove brzinske rekorde na Nardo stazi u Italiji.

Sa ukupno 10,400 konjskih snaga (oko 7,650 kW) vozeći na visokotehnološkim Continental gumama, 16 vozila je učestvovalo u spektakularnim pokušajima obaranja brzinskih rekorda, koji su rezultirali sa 5 novih najbržih krugova na stazi, pri čemu su skoro sva sportska vozila dostizala brzine od 300 km/h.

Koristeći ContiSportContact 5 P gume, švajcarski tjuner Novidem je zabilježio brzinu od 331 km/h i postavio novi rekord sa Nissan GT-R. Odmah iza njega sa 330 km/h i 550 konjskih snaga (404 kW) dolazi Golf 3.6 Biturbo tjunera HGP iz Omdena na ContiSportContact Vmax gumama, što predstavlja rekord najbržeg Golfa. Najmanji auto na stazi, Opel Corsa vožen od strane Klasen Motors, Oberhausen, takođe sa 550 konjskih snaga na ContiSportContact Vmax gumama, zabilježio je nevjerovatnu brzinu od 309 km/h – čineći 1,259 kg teškog Opel Corsa, najbržim svih vremena. Rekord najbržeg dizelaša, je otišao kući MTM sa 410 konja (302 kW) Audi A8 Biturbo. Ovaj brzi sedan je “uhvatio” tačno 300 km/h na Nardo’s betonskoj trkačkoj stazi, noseći ContiSportContact 5 P gume. “Najsporiji” automobil je bio 580 konja (425kW) snažan VW T5 Camper koji je postigao brzinu od 270 km/h na visokotehnološkim gumama iz ContiSportContact familije, i to čak sa montiranom kuhinjom!

Tjuneri koji su učestvovali na ovom događaju su: AC Schnitzer, Edo, GAD, Gemballa, G-Power, GSC, HGP, Klasen, MTM, Novidem, SKN, Techart, TH Automobile i 9ff. Vozeći isključivo na gumama ContiSportContact familije, njihova vozila su dostizala brzine do 368 km/h na 12.8 km dugom betonskom krugu. Brzine su mjerene i zvanično potvrđene od strane eksperta iz tehničkog inspektorata DEKRA. Kompletni detalji o ovom događaju se mogu naći u januarskom izdanju AutoBild sportscars, kao i na Continental globalnom sajtu.