Vijesti

24.06.2016.

Priznanja za ContiSportAttack 3

ContiSportAttack 3 se pretvara u najbolju gumu: osvojila je prvu nagradu u kategoriji “Autoput / Svaki dan” na glavnom testu sportskih guma, u organizaciji magazina MOTORRAD.

Priznanja za ContiSportAttack 3

I magazin FASTBIKE je u svom najnovijem izdanju krunisao ContiSportAttack 3 – zahvaljujući izuzetnim osobinama koje posjeduje.

 

MOTORRAD: Gospodar puta. Conti Sport Attack 3 je šampion testa u kategoriji “Autoput / Svaki dan”!

Kada se takmiči 6 super-sport guma, vazduh je naelektrisan. U 12. izdanju za 2016. godinu, MOTORRAD magazin je stavio gume top klase na test. Program je obuhvatao discipline: „Trkačka staza“, „Test na mokrom“ i „Highway/Everyday“.

Pobjednik kategorije „Highway/Everyday“ je ContiSportAttack 3, a u ukupnom testu dimenzija 120/70 ZR 17 i 190/55 ZR 17, osvojila je impresivno drugo mjesto!

U najvažnijem segmentu, u kategoriji “Autoput / Svaki dan”, ContiSportAttack 3 je dobila najbolje ocjene: “Conti je zaista u svom elementu ovdje. Čak i kad je hladno, SportAttack 3 reaguje odlično. Sa svojim držanjem na cesti i preciznošću upravljanja, zaslužuje prvo mjesto”, rezimirala je redakcija časopisa.

 

FASTBIKE: Šampion testa!

Oluja u vazduhu. 1.100km staze. Sedam sportskih guma i jedan BMW S 1000 RR.

Ispitivači iz FASTBIKE su željeli da dobiju najpreciznije moguće rezultate tokom velikog testa sportskih guma. Ukupni pobjednik je ContiSportAttack 3!

Ovako je FASTBIKE urednički tim opisao ContiSportAttack 3:

“Kad je u pitanju učinak na stazi, ContiSportAttack 3 je već ostavio ostatak svog segmenta u prašini: ima ekstremno visok nivo prijanjanja na cesti, izuzetno držanje, stabilna i izuzetno precizna. Njeno samoupravljanje je apsolutno neutralno. Zagrijala se brže od bilo koje druge gume na testu i održala svoj nivo prijanjanja sa najboljom izdržljivošću. Pokazala je impresivne performanse na svim podlogama, čak i kada je u pitanju upravljanje na mokrom... SportAttack 3 je postigla najbolje vrijeme na mokrom, najviše zahvaljujući svojim širokim brazdama na gazećem sloju...”