Vijesti

05.05.2017.

Pobjeda Continentala u švedskom testu guma za SUV

Komparativni test, sproveden od strane švedskog magazina Vi Bilägare (izdanje 5/2017), rezultirao je još jednom pobjedom nove Continental PremiumContact 6, gume koja je nedavno proglašena i pobjednikom među 51 ljetnjom gumom u Auto Bild testu.

Pobjeda Continentala u švedskom testu guma za SUV

Ovog puta, u pitanju je bila SUV veličina; ispitivači iz Vi Bilägare-a opremili su VW Tiguan 2.0 TSI gumama veličine 235/50 R18 pet proizvođača. Testiranje je sprovedeno prošlog decembra u mjestu Uvalde, u Sjedinjenim Američkim Državama.

U  završnim komentarima, posebno su pohvaljeni kratak zaustavni put PremiumContact 6ice na suvom, dobro prijanjanje na mokrim putevima i njene karakteristike upravljanja po suvim i mokrim površinama.

Ova Continental guma osvojila je ukupno 87 poena od mogućih 100, pobijedivši drugoplasiranu Nokian Hakka Black (85 poena) i Hankook Ventus S1 Evo² SUV (83 poena). Dunlop SP Quattro Maxx je imala 68 poena, dok je Nexen N’Fera RU1 morala da se zadovolji sa samo 61 poenom.

 

U svojoj izjavi, Continental je napisao da Vi Bilägare rezultati “pružaju dodatne dokaze o liderskoj poziciji Continental tehnologije i njihovih premium automobilskih guma.”

 

  

Izvor: tyrepress.com