Vijesti

26.10.2020.

Olimpijske off road avanture u Crnoj Gori

Neke avanture ne mogu da se prepričaju, čak ni kamera u mnogim slučajevima nije od velike pomoći da bi prenijela utiske, jer off road iskustvo u Crnoj Gori morate da osjetite da biste znali o čemu vam govorimo. Tako je naš Boris sa grupom jednakih entuzijasta kao što je on, ovoga puta obišao predjele Žabljaka, po ko zna koji put. Ovim ljudima je nepristupačan teren fantastičan izazov, zato su izabrali najboljeg saputnika, kojeg poznaje čitav svijet — General Tire.

Olimpijske off road avanture u Crnoj Gori

Nije slučajno što je ekipa za svoju destinaciju izabrala baš Žabljak, grad koji se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini na Balkanu (na 1.465 metara) i koji okružuju 23 planinska vrha od preko 2.300 metara nadmorske visine. Da izazov bude veći, s jeseni je teren toliko blatnjav da je svaki pređeni metar podvig koji sa sobom nosi savršen osjećaj i porast adrenalina u krvi. Jedino što se tokom ove vožnje moglo izmjeriti je dužina staze, a sve ostalo se u njihovom iskustvu pokazalo toliko izvanrednim da je premašilo sva očekivanja (koja su bila zaista velika): sigurnost u vožnji sa gumama General Tire Grabber X3 i Grabber AT2, prirodne ljepote novih staza i vrhunska energija svih vozača. 


Uspjeli smo da saznamo i razloge zbog kojih su se opredijelili za baš ove modele guma. Za General Grabber X3 kažu da je to čvrsta guma za sve terene. Agresivno dizajniran gazeći sloj osmišljen je tako da prilikom kontakta sa površinom obavlja samočišćenje žljebova,  pri tome pružajući izvanrednu terensku vuču, uz karakteristike izdržljivosti — sa gotovo impresivnim performansama.

S druge strane, modeli General Tire Grabber AT2 kao i Grabber AT3 (unaprijeđena verzija) opravdano nose titulu osvajača terena. Namijenjeni za sve terene omogućavaju izuzetne off road performanse, ali se mogu voziti i svakodnevno, sa performansama približnim standardnim 4x4 gumama za put. 


Legende kažu da su i grčki bogovi sa Olimpa izabrali baš Durmitor za svoje odmaralište i počivalište, što ide u prilog tome da ovo područje nije lako osvojiti. Ipak, prema riječima ovih strastvenih off road avanturista, zaključujemo da General Tire gumama vjeruju toliko da su  spremni da osvoje svijet.


Pronađite svog General Tire saputnika u našoj ponudi. Link do ponude.