Vijesti

Novo: Continental SportContact 7

17.03.2022.

NOVO: Continental SportContact 7

SportContact 7 je nova sportska guma ultra visokih performansi, dostupna u 42 dimenzije, za točkove prečnika od 19 do 23 inča

NOVO: Continental SportContact 7

Continental SportContact 7

SportContact 7 je nova sportska guma ultra visokih performansi, dostupna u 42 dimenzije, za točkove prečnika od 19 do 23 inča. Sa novom SportContact generacijom, Continental vozačima nudi gumu ultra visokih performansi, izuzetne bezbjednosti, preciznosti upravljanja i kilometraže.

Na stazi, kilometraža je za 10% veća u odnosu na prethodni model, dok je put kočenja na mokrom smanjen za dodatnih 8%, a na suvom za 6%.

Kada govorimo o poboljšanjima u procentima, treba napomenuti i da novi SportContact 7 ima duži životni vijek za 17% u odnosu na prethodnika. Prilikom dizajniranja ove gume, u Continentalu su vodili računa o svakom detalju i fokusirali se na dodatno unaprijeđenje svih performansi da bi obezbijedili maksimalno uživanje u vožnji u kombinaciji sa najvišim kriterijumima bezbjednosti i održivosti u UHP (Ultra High Performance) segmentu.
SportContact 7 ima adaptivni dizajn gazećeg sloja koji se prilagođava kako suvim tako i mokrim putevima, omogućava maksimalno uživanje u vožnji u svakom automobilu, dok BlackChili smješa obezbjeđuje maksimalno prianjanje.

Na Tyre Reviews UHP testu ljetnjih guma za 2022. godinu testirano je 10 najboljih guma u UHP segmentu – a SportContact 7 je zahvaljujući fenomenalnim performansama postavio nove standarde. Test vozači su zaključili da je na suvom putu SportContact 7 fenomenalan, sa preciznošću upravljanja dovedenom do maksimuma, brži od drugoplasirane gume za 0,02 sekunde i sa najkraćim zaustavnim putem. Kada je u pitanju prianjanje na mokrom, SportContact 7 je okarakterisan kao nenadmašan i brži od drugoplasirane gume za čak 5 sekundi! SportContact 7 je postavio potpuno nove kriterijume kada su u pitanju performanse na mokrom. Na sreću, impresivne performanse na mokrom nisu na štetu performansi na suvom, jer je SportContact 7 najbrža guma na suvom, sa najkraćim putem kočenja.

SportContact 7 kombinuje bezbjednost, sportsku vožnju i održivost na najvišem mogućem nivou. Zato ova guma dobija sve pohvale za karakteristiku poznatu kao otpor kotrljanju, koji je kod ove gume značajno smanjen, ali je zahvaljujući tome doprinos očuvanju životne okoline značajno povećan.

SportContact 7 nastavlja da niže pobjede, pa u tom duhu, urednici specijalnog časopisa o automobilima Sportauto, koji su impresionirani performansama ove gume, smatraju da nas SportContact 7 uvodi u novu eru, naročito kada se radi o performansama na mokrom. Na kraju svih testiranja, tim urednika je jednoglasno zaključio da SportContact 7 oduševljava vrhunskim ubrzanjem, kako na mokrom tako i na suvom putu, i da su sportska vožnja i održivost ipak kompatibilne zahvaljujući niskoj potrošnji goriva.

U Continentalu su se fokusirali na stvaranje najbolje sportske gume na tržištu, za svaku klasu vozila – i u tome su uspjeli. Sportske gume se ponašaju drugačije na različitim automobilima – i to zavisi od težine, veličine i jačine motora automobila. Međutim, SportContact 7 je prva guma u UHP segmentu koja je posebno pravljena za različite vrste automobila.
Continental SportContact 7 je razvijen i dizajniran da zadovolji potrebe sportskih verzija putničkih automobila i super-sportskih automobila.