Vijesti

SportContact™ 7 NEW
You know you can.

25.10.2021.

Nova sportska guma iz Continentala dolazi u 42 dimenzije od 19 do 23 inča

• Novi SportContact™ 7 će biti dostupan od jeseni
• Prilagođen kompaktnim automobilima, limuzinama, sportskim, super sportskim i tjuningovanim automobilima
• Očekuju se odobrenja za prvu ugradnju

Nova sportska guma iz Continentala dolazi u 42 dimenzije od 19 do 23 inča

Continental sada ima novu gumu visokih performansi spremnu za sportske automobile – SportContact™ 7. Ove godine, biće dostupne 42 dimenzije od 19 do 23 inča, sa ciljem proširivanja asortimana sljedeće godine. Citiramo direktora odsjeka za strategiju, analitiku i marketing u Continentalu, Enno Stratena: “Sa novom generacijom SportContact guma, vozačima koji žele da osjete sportsku vožnju nudimo izuzetno bezbjednu gumu velike kilometraže i  preciznosti u upravljanju. Continental se fokusirao na obezbjeđivanje maksimalnih performansi i bezbjednosti zajedno sa uživanjem u vožnji u sektoru guma ultra visokih performansi.

Novi SportContact™ 7 je najnovija generacija isprobane i testirane, veoma popularne ljetnje sportske gume SportContact™ 6. Od puštanja u prodaju prije šest godina, SportContact™ 6 je osvajao prvo mjesto na brojnim testovima i dobio najprestižnije preporuke. Vodeći evropki proizvođači automobila ugrađuju kao originalnu opremu SportContact gume.

Sa još dva svoja ljetnja modela, Continental trenutno pokriva 95% potražnje na tržištu sa dostupnim dimenzijama. ”Ovo znači da možemo da obezbijedimo gume za gotovo sva putnička, SUV i kombi vozila u Evropi”, kaže Straten, i dodaje “Sa novom SportContact™ 7 gumom, imamo proizvod koji zadovoljava najnovije zahtjeve tržišta. Zadnjih 15 godina, automobili su postali teži za oko 10%, a njihovi motori za skoro 30%. Međutim, količina CO2 koju emituju automobili se smnajila za 30%. Straten kaže: ”S obzirom da većina proizvoda u novom asortimanu ima veći težinski indeks u skladu sa XL standardom, možemo da opremamo teže automobile, a sa novom SportContact gumom, podržavamo održivi razvoj. Pored svega toga, ova guma ne samo da ima značajno veću kilometražu, nego i najmanju potrošnju goriva u ultra sportskom segmentu, ozančenu klasom C na EU etiketi.

Sve navedeno čini SportContact™ 7 bezbjednim i najprikladnijim izborom za sva sportska vozila – bilo konvenvionalna ili električna.” SportContact 7 je razvijen za sportske i super sportske automobile. Vozila na koja se ugrađuje varira od Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio do RS serije iz Audija i sportskih M verzija iz BMW-a.

Kompaktna vozila na koja se ugrađuje uključuju Ford Focus III RS i Mini Cooper S Clubman. Dostupne su i odgovarajuće dimenzije za Porsche 4 S GT, kao i za vozila iz Mercedes-AMG, Lamborghini-ja and McLaren-a. Planiraju se i odgovarajuće dimenzije SportContact 7 za sportska vozila visoke klase kao što je Brabus S 65 Rocket 900 Coupé.