Vijesti

21.02.2016.

NOVA Sport Contact 6!

Nova Continental Sport Contact 6 sada dostupna!
*Supersportska guma nastavlja uspjeh Continental Sport serija
*Odobrena od strane najjačih proizvođača automobila

NOVA Sport Contact 6!

Sa novom Sport Contact 6, Continental proširuje svoj asortiman visokoperformansnih guma.

Novi haj-tek proizvod razvojnog odjeljenja iz Hanovera se sada pojavljuje na tržištu. Četrdeset i jedna dimenzija se trenutno proizvodi za felge prečnika od 19 do 23 inča.

Nova supersportska guma posebno odgovara pravim sportskim automobilima kao što je Audi R8 ili Porše 911, kao što su i sportske varijante BMW 5 serije i AMG serija Mercedesa. Asortiman takođe obuhvata i odgovarajuću gumu za električni auto Tesla S. C

Continental očekuje da visokoperfomansni segment postane izuzetno popularan među kupcima i predviđa godišnji rast u ovom segmentu od 10% za razne dimenzije nove Sport Contact 6. Nova haj- tek guma iz Continetala je već dobila svoje prvo priznanje kvaliteta: Honda je odobrila gumu za novog Civic Type R, prije zvaničnog puštanja u prodaju i postigla rekordan krug na Nordšlajfe- Nibrurgringu.

 

Dok je evropsko tržište guma relativno stabilno, visokoperformansni segment može očekivati izuzetan rast u godinama koje dolaze. Continental predviđa da trenutno popularni proizvodi za felge od 17 i 18 inča rastu po stopi od 5% godišnje do 2020.godine i proizvođači guma očekuju da ovaj segment dostigne nivo od 37.3 miliona komada do 2020.godine. Tražnja za gumama prečnika između 19 i 23 inča očekuje se da raste još više: prosječno 9% svake godine, što znači 7.5 miliona gume u 2020.godini. Kada pogledamo bolje, što veća guma, veći će biti i rast. Očekivanje za 19 inča je da raste 8%, 20 inča 10%, dok eksperti predviđaju da će gume od 21 inča rasti po stopi od 14% godišnje. To znači da će se potražnja u ovom segmentu skoro udvostručiti do 2020.godine.

Continental očekuje da nova Sport Contact 6 naiđe na veliko odobravanje od strane kako vozača, tako i proizvođača automobila. U momentu, oko jedne trećine svih proizvedenih automobila u Evropi, silazi sa fabričkih traka sa Continental gumama. Honda već oprema svoj najnoviji Civic Type R sa Sport Contact 6, pri čemu je sa tom gumom postigla novi rekord na legendarnom Nordšlajfe- Nirburgring-u.

Conti Sport Contact 6 sportski automobili