Vijesti

Njemački magazin o automobilizmu Gute Fahrt je ocijenio Sport Contact 7 kao izvanrednu gumu

12.04.2023.

Njemački magazin o automobilizmu Gute Fahrt je ocijenio Sport Contact 7 kao izvanrednu gumu

- Ljetnje Continental gume su dominirale na testiranju
- SportContact 7 je jedini model na testu koji je ocijenjen kao izvanredan
- SportContact 7 je bez premca na testiranju

Njemački magazin o automobilizmu Gute Fahrt je ocijenio Sport Contact 7 kao izvanrednu gumu

Magazin o automobilizmu Gute Fahrt je sproveo testiranje ljetnjih guma za 2023. godinu, u kome je SportContact 7 ocijenjen kao izvanredan i zauzeo je ubjedljivo prvo mjesto. Testirano je 7 modela guma evropskih, američkih i azijskih proizvođača u dimenziji 235/35 R19. Testna vozila su bila Golf GTI i Cupra Leon TSI. Poslije ukupno devet krugova testiranja na mokrom i suvom asfaltu, ljetnja guma iz Continentala je ocijenjena kao ˝izvanredna“ i po riječima stručnjaka “dominirala je na testiranju”.

Ovako dobar rejting je rezultat izuzetno uspješno izbalansiranih performansi SportContact 7 gume: prvo mjesto na testu upravljanja u krivinama na mokrom i suvom, prvo mjesto na testu kočenja na mokrom i suvom, prvo mjesto na testu otpornosti na akvaplaning prilikom ulaska u krivine. Koliko je izvanredan rezultat SportContact 7 gume postaje još očiglednije kada ga uporedimo sa rezultatom drugoplasirane gume: na tački gdje se vozilo sa Continental gumama već zaustavilo pri kočenju na suvom, drugoplasirana guma je prošla brzinom od 22 km/h; na mokrom je drugoplasirana guma prošla brzinom od 20km/h na tački gdje se vozilo sa Continental gumama zaustavilo. Prema riječima autora: „Nema mnogo guma koje mogu da oduševe iskusnog test vozača, međutim, SportContact 7 je u tome uspio, naročito kada je u pitanju kočenje na mokrom koje je potpuno nova dimenzija u odnosu na ostale gume“.

SportContact 7 je idealan za moćna, sportska vozila, kako sa konvencionalnim tako i sa električnim pogonom. Odobren je kao dio originalne opreme od strane velikog broja porizvođača automobila i dostupan je u veličinama točka od 18 do 24 inča. Continental za ovu sezonu planira proizvodnju još 58 novih dimenzija, kako bi vozači imali priliku da montiraju pobjednika ovog testiranja.