Vijesti

22.07.2020.

NASCAR kroz Evropu

7 država
26 trka
Jeste li spremni?

NASCAR kroz Evropu

NASCAR 2020: Svugdje je moguće kroz Evropu


Kada pomislimo na NASCAR trke, asocijasija nam je Amerika: miris ulja i goriva, uzbudljivo takmičenje u posebnim uslovima.

NASCAR Whelen Euro Series privukla je evropsku publiku ovim posebnim osjećajem za avanture: trkačkim vikendima u 7 država, kroz 26 trka. Izazov su ipak, evropske staze. One su kombinacija različitih staza poznatih iz drugih moto-sport događaja, a čak uključuju i klasični NASCAR krug. Takmičenje u Evropi zahtijeva potpuno drugačiji pristup trkama i skup sposobnosti kako vozača tako i od mašina.

„Uzbuđeni smo zbog predstojeće sezone. To je sjajna prilika da stavimo naše gume na jedinstven test!“ - Guy Frobisher, rukovodilac projekta

 

NASCAR u Raceway Venray, Venray, Holandija
11. i 12. jul 2020. godine

Staza takođe poznata kao Circuit de Peel smatra se najbržom kružnom stazom u Evropi. Jedini 800 metara dugačak krug sa četiri oštre krivine, odgovara klasičnom ovalnom krugu od 800 metara sa kojim su NASCAR vozači odlično upoznati. Obično se vozi u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. To je uzbudljiv šou velikih brzina od kojih zastaje dah, a akcija koju tamo možemo da vidimo ide rame uz rame u klasičnim NASCAR stilom.

 

Euro NASCAR automobil


General Tire brendirani automobil je dobar primjer kako spektakularni Euro NASCAR automobil može izgledati sa trkačkom opremom, mada General Tire još uvijek ne namjerava da ga ubaci u trku. On ponosno predstavlja saradnju između General Tire i NASCAR Whelen Euro Series i redovno će biti viđen na izložbama i promotivnim događajima kao što je „Autosport International“. Naravno, automobili se ne mogu trkati bez odobrenog broja, a General Tire automobilu je namjerno dodijeljen broj 61 jer uz maštovit dizajn, broj 61 vizuelno je sličan inicijalima brenda „GT“.

„NASCAR Whelen Euro Series i General Tire predstavljaju idealne partnere, posebno zbog bogatog američkog nasljeđa koje dijelimo.“ - Guy Frobisher, stariji rukovodilac projekta


Na osnovu iskustava skupljenih kroz prvu seriju trka 2019. godine nova evolucija glatkih i kišnih General Tire guma je razvijena za 2020. NWES sezonu. Pošto NWES propisi ograničavaju količinu guma na 20 po vozaču, zbog striktne kontrole troškova i zahtjeva efikasnosti, prilagođavanja se nisu odnosila samo na performanse već i na izdržljivost.

Pobjednik na svim stazama: NWES GT

·        Dimenzija: 330/770 R 15

·        Broj dostupnih setova po vozaču: 5 setova za sve kvalifikacione i NASCAR trke.

 

 

General Tire i Euro NASCAR:
Zajedno, pravo do cilja!


Izgaranje guma, škripa točkova na asfaltu, tamni tragovi na svakoj krivini: estetika rođena u Daytona na Floridi, gdje je dom NASCAR-a. I stvarno je impresivno šta sve gume na NASCAR trkama mogu iznesu.

Pa zašto se ne suočiti sa tim izazovom sa zvaničnim partnerom, koji jako prate američku tradiciju dok ciljaju na visoke performanse i siguran oslonac u vožnji?

Uz General Tire, Euro NASCAR je započeo šestogodišnju saradnju da odgovori na te zahtjeve. Doduše, šest godina sponzorske saradnje je najneobičniji vremenski raspon u motosportovima, ali i najobećavajući u smislu povjerenja koje Euro NASCAR ima u General Tire. Zauzvrat, brend je razvio trkačku gumu koja obećava da ispuni visoka očekivanja 30 Euro NASCAR timova.

Posebno razvijene „NWES GT“ gume su dokazale svoju snagu u prvoj sezoni. U klasičnom NASCAR stilu, svako vozilo ima isti set glatkih i kišnih verzija gume u veličini 330/770 R 15.

Sve u svemu: SVUGDJE JE MOGUĆE. Od Euro NASCAR trkačke staze, do vijugavih evropskih puteva. 

Ako ste i vi avanturisti, u našoj ponudi možete pronaći svoj idealan model General Tire guma i uživati u fenomenalnim vožnjama koje vas čekaju.

Ponudu možete pogledati ovdje.

 

Izvor: General Tire