Vijesti

23.09.2019.

NASCAR i General Tire na Goodwood Festivalu brzine

Četiri Euro NASCAR vozila pojavila su se na ovogodišnjem svjetski poznatom Goodwoodu festivalu brzine sa oficijalnim automobilom serije, Chevrolet Camaro koji je opremljen General Tire gumama.

NASCAR i General Tire na Goodwood Festivalu brzine

Treću godinu zaredom, ljubitelji moto sporta mogli su da gledaju vozila iz NASCAR Whelen Euro Serije i da razgovaraju sa NASCAR zvijezdama.

Vozilo brenda General Tire, koje je debitovalo na Autosport sajmu u januaru, kreirano je da proslavi partnerstvo između General Tire-a i NASCAR Whelen Euro Serija. Kao ekskluzivni dobavljač guma, General Tire pruža timovima verziju za kišu i glatku verziju njihovog novog NWES GT modela.

Vrhunac događaja bio je poznati Hillclimb Shoot, na kojem su učestvovala sva četiri NASCAR vozila. Po treći put, generalni direktor NWES-a Jerome Galpin je bio u Hillclimb Shootout, ove godine pilotirajući vozilom General Tire.

„Svjetski poznati Goodwood Festival brzine je fantastično mjesto za predstavljanje našeg partnerstva sa NASCAR Whelen Euro Serijom“, kaže Guy Frobisher, senior project manager u General Tire-u u Evropi. „Prilika da se uđe u vozilo General Tire-a na tako prestižnom događaju kao što je Hillclimb je sjajna prilika i čast je što je Jerome Galpin bio za volanom.“

Osnovan 1993. godine, Goodwood Festival brzine postao je jedan od automobilskih vrhunaca godine. Goodwood festival bezine privlači do 150.000 ljudi i predstavlja četvorodnevnu automobilsku ekstravaganciju koja je kulminirala poznatim Hillclimb-om.