Vijesti

08.06.2013.

Maserati oprema novi Quattroporte Continental gumama

Italijanski proizvođač sportskih automobila montira ContiSportContact 5P na mjestu proizvodnje;
*** Prve montaže obuhvataju dimenzije od 19 do 21 inča i odobrene su za brzine do 320 km/h

Maserati oprema novi Quattroporte Continental gumama

     Hanover, 30. maj, 2013. Italijanski proizvođač sportskih automobila Maserati je odobrio ContiSportContact 5 P gumu za novi Quattroporte. Ovo je prvo odobrenje koje je Continental dobio od ovog italijanskog proizvođača čistokrvnih sportskih automobila. ContiSportContact 5P je vrhunska sportska guma iz Continentala. Gume napravljene specijalno za Quattroporte će nositi oznaku MGT da bi se izbjegla mogućnost zamjene sa drugim gumama iz iste serije. Gume za sportske automobile iz Modene su odobrene za brzinu do 320 km/h.

maserati continental gume

        Maserati je odobrio po dvije gume pojedinačno u dimenzijama od 19, 20 i 21- og inča. Da bi obezbijedio da se izuzetno dinamične performanse Quattroporte- a prenesu na put sa maksimalnim preciznošću, razičite dimenzije guma se montiraju naprijed i pozadi. Italijanski proizvođač automobila stavlja gume od 19 inča na standardne modele, dok su modeli sa jačim motorom opremljeni sa dimenzijama od 20 i 21- og inča.

    ContiSportContact 5P je najsportskiji model gume vrhunske tehnologije iz Continentala. Ova guma se proizvodi u različitim dimenzijama  za prednje i zadnje točkove pri čemu se koristi gumena smješa sa visokim procentom silike najnovije generacije. Ove gume se proizvode u dimenzijama od 18- 23 inča, širinama od 225 mm i više, i profilima od   40, 35, 30, 25. Continental snabdijeva vodeće proizvođače automobila sa ovim gumama u prvoj ugradnji, za njihove luksuzne sportske automobile, dok se najznačajnije tjuning kuće i proizvođači sportskih automobila, takođe oslanjaju na Continental Sport Contact 5P, projektovan u Hanoveru.