Vijesti

24.12.2020.

Magnet Hoonigan Media

Hoonicorn protiv ostatka svijeta, kultni AWD Ford Mustang Kena Blocka preuzima ulogu jednog od najbržih automobila na svijetu.

Magnet Hoonigan Media

Ken Blockov 65 Ford Mustang Hoonicorn V2 pravi je symbol snage: 1.400 konjskih snaga, reli pogon na sva četiri točka i V8 twin-turbo pumpa za gorivo od čistog metanola. To čini Hoonicorn jednim od najmoćnijih trkačkih automobila svih vremena. Za sobom ostavlja plamen, penje se na planine i jede gume - a sve za poznate videozapise Gymkhane poput Gymkhane SEVEN i Climbkhane. Ali bilo ko može pokazati svoje brojke na Internetu.  Da li je ova stvar tako brza i na pravcu?

Da bi to dokazali, Ken Block i posada Hoonigan Industries (uz podršku Forza, Ford Performance i Toyo Tyres) stvorili su "Hoonicorn protiv svijeta". Ovo je serija trka u kojima se Hoonicorn takmiči protiv najbržih automobila na svijetu. Od McLarena Sene do najbržeg Audi RS3 dragstera na svijetu i najbržeg Donka na svijetu (71 Caprice na točkovima prečnika 71cm s motorom Corvette Z06). Ideja za ovu serijutrka rođena je iz video igre Forza.

"Kad je Hoonicorn ušao u Forza Horizon, bio je to jedan od najbržih automobila u igri", kaže Block, "primijetio sam da igrači vole da izaberu njega za trku sa svim ostalim automobilima u igri. Zato smo željeli da tu trku iz video igara prenesemo u stvarni život i vidjeli kako se Hoonicorn borio protiv izbora divljih automobila! Hooniganov tim je već imao sjajnu postavku: polazišna tačka iz njegove emisije korištena je za stvaranje posebne spin-off serije u emisiji “Hoonicorn protiv svijeta”.

 

Na YouTube kanalu Hoonigansa možete gledati sedmičnu seriju "Hoonicorn protiv svijeta": 

 

Svakog ponedjeljka u 18 sati po našem vremenu.

1.         McLaren Senna Merlin

2.         Donkmaster's Z06: najbrži  Donk u svijetu

3.         Bryce Menzies' AWD trofejni kamion

4.         Najbrži u svijetu Audi RS3, Iroz Motorsport

5.         Stari Smokey F1 iz Chucklesove garaže

6.         Hoonigans Chevy P10 Merch-Van

7.         1966 Chevy Nova Drag Car

8.         David Borlas lični Ford GT

9.         Ferrari F8 Tributo 

 


Izvor: Toyo Tires