Vijesti

20.08.2020.

Lexus RC F Carbon Kevlar automobil za driftere lansira se sa Mrtvog mora

Lexus RC F Carbon Kevlar kreće sa Mrtvog mora
Ahmad Daham, ambasador brenda Toyo Tires, otkrio je svijetu svoj najnoviji Lexus RC F Carbon Kevlar  sa najniže tačke na Zemlji, Mrtvog mora u Jordanu. Automobil je Dahamovo drugo Lexus RC F oružje i kompletna karoserija ove najnovije verzije je sačinjena od karbonskih kevlara (izuzetno čvrstih sintetičkih vlakana). Na taj način je omogućena preko 600 kilograma veća nosivost od fabričke težine automobila. Najnoviji automobil osnaženje  legendarnim 2JZ motorom sa 6 cilindara od čak 1.200 KS.

Lexus RC F Carbon Kevlar automobil za driftere lansira se sa Mrtvog mora

Dizajnirana za međunarodno takmičenje, mašina će biti Ahmadovo oružje za izbor na najelitnijem takmičenju, poput Drift Masters u Evropi i FIA International Cup-u u Japanu, kao i UAE i Oman International Drift Championship-ima.

Novi, jedinstveni Lexus Drift Car najsnažniji je i najnapredniji Lexus-ov drift automobil ikada zamišljen. U pripremi za turnir Drift Masters 2020. Ahmad Daham pokazao je novi Carbon Kevlar Lexus RC F i svoje vozačke veštine koje je temeljito uvježbao, prolazeći krivinama Panorama Road-a. Kulminacija je bila u u difterskoj vožnji do samog vrha planine Nebo, sa nadmorskom visinom od skoro 800 metara.

Carbon Kevlar Lexus RC F snagu i sigurnost na putu dobija od Toyo Tires Proxes R888R guma, u dimenzijama 255/35 R 18 prednjih guma i 285/35 R19 zadnjih.

Ako želite da vidite inserte ove vožnje kliknite ovdje. A ukoliko želite da osjetite istinsko zadovoljstvo driftera, pogledajte našu ponudu.

Link do ponude.

Izvor:  TOYO TIRES