Vijesti

11.02.2020.

Legendarni modeli automobila na Continental gumama

Kompanija Continental se ove godine osvrnula na svoju gotovo 150 godina dugu istoriju. Svako istorijsko poglavlje ove kompanije je usko povezano sa fabrikama automobile, koje su tada kao i sada svoja vozila opremale Continental opremom.

Legendarni modeli automobila na Continental gumama

Od najranijih motornih vozila pa do trenutno najpopularnijih, najinovativnijih i najtraženijih automobila koji se proizvode danas – Continental gume su iznova učestvovale u pisanju istorije automobilizma. Tada je povjerenje nekih od najvećih brendova automobila pripalo Continental-u, sa namjerom da obezbijede gume koja će upotpuniti  njihove automobilske inovacije i to povjerenje traje do danas.

  • 1901.g. Mercedes 35 PS, prvi automobil koji su proizveli Wilhelm Maybach i Paul Daimler pod imenom Mercedes, dominirao je u Nice Race Week-u sa Continental gumama;
  • 1925.g. prvi Rolls-Royce Phantom, je bio opremljen gumama iz Continental fabrike;
  • 1955. Volkswagen Beetle ili popularna Buba, 1964. Porsche 911, 1986. Land Rover D90 – predstavljaju još nekoliko modela koji su bili opremljeni Continental gumama.

Danas je svaki treći novi automobil u Evropi opremljen Continental gumama, štaviše širom svijeta postoji lista brendova koje sadrže Originalnu Continental opremu.

Uz Volkswagen ID.3 od ove godine Continental gume su spremne i za budućnost kada je riječ o vozilima na električni pogon.

Kako bi odao počast Continental gumama (Continental Original Equipment - OE)  koje su glavni dio opreme brojnih brendova kroz istoriju automobilizma, ali i danas – umjetnik iz Njujorka, Julian Montague, dizajnirao je grafičku umjetničku izložbu pod nazivom „OE Heroji“.

Montague je istakao da se na vizualima nalazi lice automobila, jer ljudi upravo taj dio doživljavaju kao sopstveni identitet. Insert izrade ove autentične kolekcije koja prikazuje povjerenje kompanija prema Continentalu tokom razvoja modela automobila, možete pogledati na link u nastavku: link za video.

Uživajte i u galeriji najpoznatijih modela automobila od kojih je više od 800 opremljeno Continental gumama tokom prethodnih 150 godina.

Izvor: Continental