Vijesti

01.03.2019.

General Tire postaje zvanični partner NASCAR-a za Evropu

Od 2019. godine, General Tire će obezbjeđivati gume za sve automobile u NASCAR Whelen Euro seriji. Od ove trkačke gume se očekuje da ispuni visoka očekivanja NASCAR timova

General Tire postaje zvanični partner NASCAR-a za Evropu

Od sljedeće godine, General Tire će biti zvanični partner NASCAR Whelen Euro serije, tj. obezbjeđivaće gume za sve timove u trkama. Kao ekskluzivni dobavljač guma, General Tire će pružati timovima verziju za kišu i slik verziju njihovog novog NWES GT modela, u dimenzijama 11.5/ 27.5 R 15 za prednje i zadnje točkove.

“NASCAR Whelen Euro serija i General Tire su idealni partneri, ne samo zbog bogatog američkog nasljedstva koje dijelimo”, rekao je zadovoljni Guy Frobisher, Senior Projekt Menadžer za General Tire u Evropi. “To je sjajna prilika za nas da predstavimo svoj brend u ovom uzbudljivom i rastućem moto sport okruženju. Povrh toga, naši inženjeri u SAD-u razvili su gumu za trke koja obećava da će zadovoljiti visoka očekivanja timova.”

“Veoma smo ponosni i srećni zbog ovog dugoročnog partnerstva sa General Tire. Šestogodišnja posvećenost je ogromna demonstracija povjerenja u NASCAR Whelen Euro seriju i njen potencijal. Sa General Tire dijelimo istu jaku želju da dalje razvijamo evropski NASCAR, dostižući nove visine i promovišući General Tire brand širom Evrope. Za manje od 10 godina, NASCAR WES je postao jedna od najatraktivnijih serija u Evropi, sa više od 30 automobila na stazi, desetinama hiljada fanova koji posjećuju naše događaje i veoma jakim partnerstvima sa vodećim kompanijama koje podržavaju evropski NASCAR. Ovo je još jedan veliki korak naprijed za seriju i samo nebo je granica!”, izjavio je predsjednik / izvršni direktor NASCAR Whelen Euro Serije Jerome Galpin.

Serija posjećuje lokacije u sedam evropskih zemalja, sa profesionalnim timovima u svojim autima od 400 konjskih snaga.