Vijesti

04.06.2018.

General Tire najbolja off-road guma na testovima u Južnoj Africi

Eksperti južnoafričkog 4x4 časopisa: General Tire Grabber AT3 je “Kralj svih svestranih guma za sve terene”

General Tire najbolja off-road guma na testovima u Južnoj Africi

Želite gume za off-road, ali koje se odlično ponašaju i na asfaltu? Dobro došli u svijet guma za sve terene, koje se snalaze na velikom broju različitih putnih površina. Ali, koji brend ovih guma je najbolji?

Eksperti južnoafričkog off-road časopisa “SA4x4” nedavno su isprobali 16 svestranih guma za sve terene (AT guma) dimenzija 265/65 R 17 kroz obiman test. Uz Ford Ranger kao test vozilo, gume su morale da demonstriraju svoje performanse i držanje na Klipbokop off-road poligonu, udaljenom oko 100 km od Kejp Tauna. Testovi su vršeni na asfaltiranim putevima, šljunku i pijesku. Stručnjaci su sproveli 5 testova, osmišljenih tako da provjere upravljanje uz AT gume.

U konkurenciji sa Goodyear AT Adventure, Continental CrossContact AT, Bridgestone Dueler AT, Michelin LTX AT2, Dunlop AT3 M, Dunlop AT3 G, Firestone Destination AT, GT Radial Adventuro AT3, Velocity Raptor AT, BF Goodrich KO2, Nexen Rodian Pro RA 8, Cooper Discoverer AT3, Hankook Dynapro AT M, Pirelli Scorpion ATR, Yokohama Geolander 15 i Kuhmo Road Venture AT51, pobjedu je odnijela guma Brenda General Tire!

Sumirajući performanse General Tire Grabber AT3, novinari su napisali: “Njene odlično izbalansirane off-road karakteristike i jaka vuča na svim površinama, dopunjene dobrom snagom kočenja čine ovu gumu najboljim izborom.”

Grabber AT3, koja je lansirana prošle godine za kombinovanu on-road i off-road upotrebu, posjeduje neophodnu robustnost i visoko držanje kako bi obezbijedila bezbjednu vožnju po svim površinama. Njen razvojni tim podijelio je distribuciju između on-road i off-road sposobnosti na 50/50. Sa ovim modelom, u svom osnovnom segment 4x4 guma, General Tire, tradicionalni američki brend guma, donio je posljednju riječ tehnologije svim ljubiteljima off-road-a i profesionalcima iz industrija građevine, poljoprivrede i šumarstva koji očekuju maksimalnu mobilnost u svim uslovima.  Grabber AT3 se proizvodi u dimenzijama od 15 do 20 inča promjera felgi; paleta uključuje oko 60 proizvoda odobrenih za brzine od 160 i 240 km/h. Kao 4x4 guma za sve sezone, AT3 nosi M+S identifikator i simbol pahulje, kao dokaze svojih sigurnih off-road i zimskih karakteristika.

 

Cijeli tekst, sa pojedinačnim rezultatima testa i poenima možete pogledati na linku.