Vijesti

03.04.2018.

General Tire: Kvalitet je ono što je važno

General Tire na tržište plasira proizvode na koje se zaista možete osloniti

General Tire: Kvalitet je ono što je važno

S više od sto godina iskustva na području industrije proizvodnje guma, te kao dio Continentala, vodećeg proizvođača guma sa sjedištem u Njemačkoj, General Tire na tržište plasira proizvode na koje se zaista možete osloniti. Već duže od jednog vijeka, ovaj brend predstavlja lidera u inovacijama, adaptirajući se promjenama kroz nove stilove i nove tehnologije, uz visoko kvalitetne proizvode za sve sezone i sve uslove.

Osnovan 29. septembra 1915. godine od strane William O’Neil-a i njegovog partnera Winfred Fouse-a, dva mlada biznismena iz Akrona u Ohaju, General Tire ulazi na tržište u momentu u kojem se proizvodnjom guma bavi već preko 300 kompanija. Međutim, ovaj tandem je znao da, ukoliko naprave kvalitetan proizvod, mogu ostvariti uspjeh.

Kako su prolazile godine, razvijala se i tehnologija. Danas, General Tire nastavlja tradiciju nudeći kompletnu liniju kvalitetnih guma visokih performansi, kako za kamione, off-road vozila, tako i za putnička vozila, oslanjajući se na prvobitne vrijednosti postavljene još prije 100 godina.

General Tire predstavlja vašeg partnera u svim uslovima vožnje, od porodičnog godišnjeg odmora, sve do fudbalske utakmice vašeg djeteta ili vožnje na posao. Bez obzira vozite li po asfaltiranim cestama ili prolazite neobilježenim putevima, General Tire vam nudi proizvode na koje se potpuno možete osloniti u vašoj maloj avanturi u svakodnevnom životu.

General Tire modele iz naše ponude možete pogledati na linku.