Vijesti

23.03.2021.

General Tire Grabber AT3 će se ugrađivati kao originalna oprema na Ford Ranger Raptor-u

Robusna guma za sve terene, za sve sezone u SUV/4x4 segmentu

General Tire Grabber AT3 će se ugrađivati kao originalna oprema na Ford Ranger Raptor-u

Hanover, mart, 2021. General Tire bilježi još jedan uspjeh. Od sada, na Ford Ranger Raptoru će se kao originalna oprema ugrađivati kultna guma za sve terene General Grabber AT3. Off-road pick-up visokih performansi iz Forda karakteriše specijalno razvijena, sportska šasija, sa kvalitetima koji stupaju na scenu pri velikim brzinama, daleko od asfaltiranih puteva. “Inžinjeri u Fordu su se dobro namučili da pronađu savršenu gumu za proizvod po kome je Ford prepoznatljiv. Na kraju, odlučujući faktor u korist ove gume je bila njena optimalna interakcija sa izvanrednim karakteristikama vješanja i performansi Ranger Raptora,” rekao je JJ Dowling, direktor proizvodnje u Continentalu, Južna Afrika. “Uzbuđeni smo zbog vozila i oduševljeni saradnjom.”

Kao i svi proizvođači automobila, i Ford ima veliki broj specifičnih zahtjeva na koje je Grabber AT3 odgovorio iznad očekivanja tokom intezivnog testiranja – uključujući prianjanje na mokrom i suvom, bučnost, kilometražu, pouzdanost i stabilnost. “Ugradnja Grabber AT3 gume kao originalne opreme na Ranger Raptor-u još jednom potvrđuje njenu odličnu reputaciju zahvaljujući izuzetnim karakteristikama na terenu i van terena, u svim vremenskim uslovima” kaže Dowling. Rezultati nezavisnih testova objavljeni u časopisima o automobilizmu dokazuju da je Grabber AT3 parametar za sve all-terrain gume, sa dobro izbalansiranim performansama na putu i van puta. Na primjer, u 2018. godini, General Tire je bio ubjedljivi pobjednik među još 16 testiranih guma na velikom testu performansi all-terrain guma, koji je sproveo SA 4x4 magazin.

Glavne tehničke karakteristike General Grabber AT3 gume uključuju TracGen i DuraGen tehnologiju.
Zahvaljujući brojnim prianjajućim ivicama u inovativnom dizajnu šare gazećeg sloja, TracGen osigurava izuzetnu vuču na mekoj, rastresitoj i klizavoj podlozi, i ima najbolju vučnu silu. Sa druge strane, DuraGen tehnologija garantuje izuzetno izdržljivu gumenu smješu. Ona osigurava dug životni vijek gume, čak i pri upotrebi na grubim terenima. Izuzetno izdržljiv čelični pojas daje dodatnu stabilnost vozilu pod propisanim opterećenjem. Dobro izbalansirana geometrija šare gazećeg sloja sa ujednačenom raspodjelom materijala i niskim stepenom krutosti, kao i optimalno raspoređenim ramenim blokovima, smanjuje vibracije i doprinosi maksimalnom komforu i impresivno niskom stepenu buke. General Tire nosi simbol pahuljice na svom bočnom zidu, i iz toga razloga je pogodan za cjelogodišnju upotrebu, čak i u sniježnim uslovima.

Ranger Raptor se proizvodi za globalno tržište u Silvertonu, Južna Afrika. Vozilo je opremljeno gumama u dimenzijama LT 285/70 R17 116/113 S, sa dodatnim ojačanjima za potrebe većih utovara. Ova nova dimenzija je dodata Grabber AT3 asortimanu prilikom procesa razvoja i sada je dostupna i na after-marketu. Gume se proizvode u fabrikama Continental-a.