Vijesti

19.04.2023.

Eksperti za sportske automobile iz magazina AutoBild su potpuno ubijeđeni u izvanredne performanse SportContact 7 gume

- Sportska ljetnja guma iz Continentala je proglašena pobjednikom na testu i ocijenjena kao „izvrsna“
- Očigledne zabrinjavajuće razlike među 13 testiranih modela
- Eksperti pozivaju na oprez prilikom kupovine jeftinijih guma

Eksperti za sportske automobile iz magazina AutoBild su potpuno ubijeđeni u izvanredne performanse SportContact 7 gume

Eksperti iz magazina AutoBild su do tančina testirali modele ljetnjih guma u njihovom poznatom “Wild 13” testu na kome je nova guma iz Continentala SportContact 7 dominirala sa “izvanrednim” rejtingom. Testirani su modeli u dimenziji 225/40 R18, a testno vozilo je bilo Toyota GR Yaris. Prema riječima test vozača “novi SportContact 7 je potpuno uvjerljiv u prvom testu. Pokazao je dinamično skretanje, izuzetno precizno upravljanje sa odličnim odzivom upravljača i izuzetno bezbjedne performanse kočenja i na suvom i na mokrom”.

Međutim, test vozači su ponovo među kandidatima otkrili ogromne razlike koje se tiču bezbjednosti – razlike koje su prilikom testiranja performansi kočenja na mokrom putu postale opasne. Zaustavni put SportContact 7 gume od 100km/h do nule je 38,8 metara, dok je gumi sa najgorim rezultatom potrebno 50 metara da se zaustavi. U poređenju sa najbolje plasiranom gumom, vozilo sa gumama kojima treba 50 metara da se zaustave od 100km/h do nule bi se zakucalo u vozilo ispred pri brzini od 48 km/h. Njihov savjet? Izbjegavajte jeftine brendove, naročito kada se radi o sportskim gumama.

SportContact 7 je idealan za moćna, sportska vozila, kako sa konvencionalnim tako i sa električnim pogonom. Odobren je kao dio originalne opreme od strane velikog broja proizvođača automobila i dostupan je u veličinama točka od 18 do 24 inča. Continental za ovu sezonu planira proizvodnju još 58 novih dimenzija, kako bi vozači imali priliku da montiraju pobjednika ovog testiranja.