Vijesti

19.01.2021.

Continental zauzeo prvo mjesto u testiranju univerzalnih guma koje sprovodi slovački časopis

AllSeasonContact ™
Autozurnal je testirao univerzalne gume u ljetnim i zimskim uslovima.
AllSeasonContact pokazao se najbolje na testu sa ocjenom "izuzetno dobro".
Tri od sedam modela guma ocijenjeno je "loše" ili "vrlo loše".

Continental zauzeo prvo mjesto u testiranju univerzalnih guma koje sprovodi slovački časopis

Časopis o automobilizmu Autozurnal dodijelio je AllSeasonContact gumi ocjenu "vrlo dobra" jer se ova Continentalova guma pokazala najboljom na testu (izdanje 10/20). Časopis je testirao gume 205/55 R 16 - dimenzije pogodne za ugradnju u širok spektar kompaktnih i srednjih modela vozila. Test vozilo je bila Škoda Scala.

Testovi su obuhvatili vožnju po snijegu, kao i po mokrim i suvim putevima. AllSeasonContact impresionirao je vrlo uravnoteženim performansama i sigurnim svojstvima u vlažnim vremenskim uslovima, a časopis ga je takođe proglasio „najboljim na testu akvaplaninga“. Osim toga, Continentalova guma je takođe postigla maksimum bodova za kvalitet vožnje.

Stručnjaci za ispitivanje bili su manje zadovoljni s tri od sedam guma koje su testirane, i ocijenili su ih ili "lošima" ili "vrlo lošima", pružajući još jedan dokaz da postoje značajne razlike u kvalitetu i između univerzalnih guma.

Continental AllSeasonContact smatra se vrhunskom gumom koja udovoljava visokim sigurnosnim zahtjevima. Nudi dobro prianjanje na hladnim i mokrim ili snijegom prekrivenim putevima, sigurno upravljanje tokom ljeta i vrlo nizak otpor kotrljanja, što je važno u pogledu uštede goriva. Baš na vrijeme za prelaznu sezonu, Continental je dodatno proširio svoj asortiman univerzalnih guma, započinjući proizvodnju 4 nove dimenzije s različitim težinskim indeksima i indeksima brzine, od kojih su neke izrađene prema tehnologiji ContiSeal. Asortiman sada uključuje 119 modela širine između 175 i 255 milimetara, sa visinama od 35 do 70, za felge od 14 do 20 inča. Kao rezultat, širok spektar modela, od kompaktnih automobila do luksuznih limuzina, sada može biti opremljen gumama AllSeasonContact. U međuvremenu, proizvođači automobila odobrili su i Continental-ovu univerzalnu gumu za montiranje kao originalnu opremu. Na primjer, Volkswagen je odlučio da postavi AllSeasonContact kao alternativu za ID.3.


Našu kompletnu ponudu guma možete pogledati ovdje.

Izvor: Continental