Vijesti

23.09.2022.

Continental WinterContact TS 870 P

Continental WinterContact TS 870 P je osvojio najbolje ocjene na testu zimskih guma!

Continental WinterContact TS 870 P

Continental progresivno zamjenjuje uspješni model WinterContact TS 850 P novim modelom WinterContact TS 870 P. Kod novog model TS 870 P, Continental se oslanja na unaprijeđenu Cool Chili smješu i takozvane Hydro Grooves. U cilju povećanja bezbjednosti vozača koji voze na širim gumama, razvojni inžinjeri u Continentalu su napustili ideju uobičajenog V profila. Umjesto toga, u Continentalu su se odlučili za stabilniji dizajn i četiri velika obodna kanala koja su smještena među nizovima blokova gazećeg sloja.  Ova inovativna struktura gazećeg sloja, koja se značajno razlikuje nego li kod prethodnog modela, ima očigledne prednosti, naročito na mokrom putu, zato što izvlači vodu iz kontaktne površine izuzetno brzo , na taj način dodatno unaprijeđujući karakteristike upravljanja. Takođe, doprinosi  kraćem putu kočenja i obezbjeđuje izuzetno pouzdanu zaštitu od zloglasnog akvaplaninga.

U poređenu sa dokazanim prethodnikom, razvojni inžinjeri su unaprijedili kočenje  na mokrom za 4% i otpornost na akvaplaning za 8%, a da pri tome nisu žrtvovali ostale karakteristike performansi. Vrijedi spomenuti i poboljšanja ostalih karakteristika: kočenje na ledu je poboljšano za 5%, upravljanje na suvom putu za 6% i upravljanje na snijegu za 6%. Sa ekološke tačke gledišta, nova guma iz Continentala je jednako uvjerljiva – otpor kotrljanju je unaprijeđen za 2%, a životni vijek za 16%.

Trenutna proizvodna linija obuhvata 52 dimenzije za točkove prečnika od 16 do 21 inča, u visinama profila od 35 do 65 milimetara i širinama od 205 do 255 milimetara – uključujući mnoge sa zaštitnim falcom za felnu kao i one sa XL oznakama za teža vozila. Odobrene brzine idu do 270 km/h.  Ovo čini WinterContact TS 870 P idealnim rješenjem za sedane, SUV i sportske automobile. Zahvaljujući dizajnu i stabilnoj konstrukciji, ova guma je vrhunski performer za električna vozila.