Vijesti

18.11.2022.

Continental WinterContact TS 870 je očigledan pobjednik na Auto Zeitung testu zimskih guma za 2022. godinu

• WinterContact TS 870 je zauzeo prvo mjesto sa značajnom prednošću

• Rezultati testa ističu visok stepen bezbjednosti na svim površinama

• Dimenzija testirane gume je 225/45 R17

Continental WinterContact TS 870 je očigledan pobjednik na Auto Zeitung testu zimskih guma za 2022. godinu

Dobri rezultati na testu na svim površinama

Auto Zeitung je testirao osam modela guma sa simbolom pahuljice u dimenziji 225/45 R17 za kompaktna vozila. Prilikom procjene Continentalovog modela, test vozači su naročito istakli pouzdane performanse i bezbjednost na svim površinama. Na snijegu je WinterContact TS 870 demonstrirao najkraći put kočenja i najveću stabilnost prilikom ulaska u krivine, a u isto vrijeme i dinamično upravljanje. Na mokrom, ova guma je impresionirala najefikasnijim raspršivanjem vode prilikom akvaplaninga, kratkim putem kočenja i najstabilnijim držanjem u krivinama pri velikim brzinama. Na suvom, takođe, ovaj model je obezbijedio najbolji rejting.

Sa WinterContact TS 870 modelom, Continental je lansirao potpuno redizajniranu gumu. Dizajn gazećeg sloja, konstrukcija i smješa su unaprijeđeni, pa novi model obezbjeđuje kraći put kočenja na ledu za 3% u odnosu na prethodni  model. Upravljanje na snježnim putevima je je unapređeno za 5%, kao i prianjanje. Na sve ovo dodajte i povećanje kilometraže za 10%.

WinterContact TS 870 nastavlja seriju pobjeda


WinterContact TS je ove godine obezbijedio prvo mjesto na svim testovima zimskih guma (kao i za sve testirane dimenzije) najprestižnijih auto-moto klubova u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Takođe, probio se do vrha na testu magazina Auto Express.