Vijesti

16.11.2022.

Continental WinterContact TS 870 je obezbijedio prvo mjesto na testu zimskih guma britanskog magazina Auto Express

- Značajna unapređenja u odnosu  na prethodni model
- Napredak u tehnologiji i dizajnu gazećeg sloja

Continental WinterContact TS 870 je obezbijedio prvo mjesto na testu zimskih guma britanskog magazina Auto Express

Continental WinterContact TS 870 je zauzeo prvo mjesto na Auto Express testu zimskih guma za 2022. godinu, tako što je  osigurao pozicije na vrhu u svih šest kategorija u kojima je testiran.

Godinu za godinom, Auto Express test zimskih guma obezbjeđuje vozačima temeljan pregled tržišta, pomažući vozačima da se informišu i donesu odluku koje su gume za njih najbolje i najbezbjednije tokom hladnijih mjeseci.

 

The WinterContact TS 870 dolazi sa značajnim unaprjeđenjima u odnosu na nagrađivani prethodni model WinterContact TS 860. Eksperti iz Continentala su dizajnirali novu gumu, koja ima novi dizajn gazećeg sloja, novu konstrukciju i smješu. Kao rezultat, WinterContact TS 870 obezbjeđuje kraći put kočenja za 3% na ledu, kao i za 5% bolje performanse upravljanja na snijegu u poređenju sa prethodnim modelom. Dodatna poboljšanja uključuju: povećanje kilometraže za cijelih 10%, smanjenje otpora kotrljanju za 2%, poboljšanje prianjanja na snijeg i druga.

Poboljšanja u performansama su ostvarena zahvaljujući novim tehnologijama i novom dizajnu gazećeg sloja koji osigurava bezbjednost i sigurnost kada vozite po putevima prekrivenim ledom. SnowCurve+ tehnologija iz Continentala omogućava povezivanje gazećeg sloja sa snijegom, na taj način obezbjeđujući bolje prianjanje i bolji prenos sila kočenja – posebno prilikom ulaska u krivine.

Prema riječima izvršnaog urednika Auto Express-a, nije iznenađenje što je Continental WinterContact zauzeo prvo mjesto na testu, ovoga puta model TS 870, jer nudi fenomenalno izbalansirane performance u svim mogućim uslovima.