Vijesti

01.09.2016.

Continental uzima pol poziciju u prvom UK 19'' testu guma

Continental Sport Contact 6 je debitovao u testiranju guma u Velikoj Britaniji, osvojivši prvo mjesto u ovogodišnjem ljetnjem testu guma mjesečnog magazina EVO iz Velike Britanije.

Continental uzima pol poziciju u prvom UK 19 testu guma

Continental Sport Contact 6 je debitovao u testiranju guma u Velikoj Britaniji, osvojivši prvo mjesto u ovogodišnjem ljetnjem testu guma mjesečnog magazina EVO iz Velike Britanije.

Na ljetnjem EVO testu guma izdvojio se Continental SportContact 6, među 8 konkurentskih ljetnih guma dimenzija 235/35 R19. Na testu  je pobijedio poznati SportContact 6 u širokom spektru, osvojivši prvo mjesto u kočenju pri suvom i vlažnom vremenu.

EVO-v test ljetnjih guma slavi najbolje od najboljih na ljetnjem tržištu guma, otkrivajući najinspirativnije proizvode. Nagrade su namijenjene izuzetnim performansama, kvalitetu, sigurnosti, poželjnosti i vrijednosti. U automobilskoj industriji one su viđene kao pečat odobravanja nudeći entuzijastima vožnje sigurnost dok su u potrazi za kupovinom sljedeće ljetnje gume.

EVO je napisao: "Već drugu godinu zaredom, Continental trijumfuje na EVO testovima ljetnih guma. SportContact 6 je sagradio ovu pobjedu jako dobro se dokazujući na testovima na suvom - to je bio  najbrži treći krug i bez premca za kočenje - u kombinaciji s konkurentnim performansima u mokrim testovima. Nema boljeg i svestranijeg u ovoj kategoriji."

Scott Benbow, marketing menadžer proizvoda u Continental-u je izjavio: "Oduševljeni smo performansama SportContact 6 u svom prvom testu guma u Velikoj Britaniji i što smo pohvaljeni od strane EVO-a opet. Guma visoke tehnologije  doprinosi našoj  bogatoj baštini pobjeda na ovakvim takmičenjima i potvrđuje našu vodeću poziciju po pitanju sigurnosti."

Continental nastavlja svoju uspješnu paletu ultra visokih performansi ljetnjih guma s uvođenjem novog SportContact 6. Nova guma visoke tehnologije iz sektora za razvoj u Hanoveru je sada dostupan s dijametrom od 19 do 23 inča. SportContact 6 posebno je pogodna za čisto sportske automobile kao što su Audi R8 ili Porsche 911, kao i vozila kao što su BMW serije 5 ili Mercedes AMG. Guma takođe odgovara i za električno vozilo Tesla Model S.

Continental očekuje da će ultra visoke performanse postati jako popularne među klijentima i predviđa godišnji rast tržišta za nešto manje od 10% za različite veličine novog SportContact 6. Nova guma visoke tehnologije već je ostvarila impresivan rekord na „Nordschleife“ u Nürburgringu sa Hondom, dajući gume za Civic Tip R.