Vijesti

05.09.2019.

Continental osvojio najprestižnija priznanja na Auto Express Product nagradama

Continental osvojio priznanje za cjelokupno najbolje proizvode tokom čitave godine

Continental osvojio najprestižnija priznanja na Auto Express Product nagradama
Continental je pokupio glavne nagrade na Auto Express Products Awards, odnijevši nagradu za najbolji proizvod godine pored pojedinačnih nagrada za najbolje ljetnje, zimske i univerzalne gume.

Continentalovi  PremiumContact™ 6, WinterContact™ TS 860  i AllSeasonContact™  su pobijedili u svim kategorijama prema odluci stručnog tima iz najprodavanijeg UK magazina Auto Express, što je prvi put da jedan proizvođač odnese pobjedu u sve tri kategorije.

Steve Fowler, glavni i odgovorni urednik Auto Express-a je rekao: “Continental je, u ovom do sada nezabilježenom slučaju, osvojio Grend slem. Pobjeda u sve tri kategorije na ovogodišnjem testiranju svakako zaslužuje i specijalnu nagradu, pa smo oduševljeni  što ćemo ove godine uručiti trofej za proizvod godine kompletnom brendu. To samo potvrđuje činjenicu da je Continental trenutno najbolji izbor sa kojim ne možete pogriješiti prilikom kupovine guma.”

Auto Express testovi zimskih, ljetnjih i univerzalnih guma predstavljaju standard kvaliteta i slave najbolje među najboljima na tržištu guma. Nagrade se dodjeljuju proizvodima koji se ističu svojim performansama, kvalitetom, sigurnošću, atraktivnošću i cijenom. U auto moto svijetu ovi testovi predstavljaju reper koji automobilske entuzijaste usmjerava ka sledećoj dobroj kupovini guma.

Što se tiče ljetnjih guma iz Continentalove ponude, PremiumContact™ 6 je drugu godinu za redom osvojio top poziciju, dominirajući u kategoriji performansi u ljetnjim uslovima kao i u kategoriji bezbjednosti.

Auto Express tim je izjavio: “PremiumContact™ 6 pruža najbolje performanse i na suvoj i na mokroj podlozi, i nijedan konkurent se ne može porediti sa ovom gumom po žustrini reakcije tokom upravljanja a tek nekolicina se može primaći. Postojanost ove gume u svim segmentima testiranja donijela je još jednu fantastičnu pobjedu Continentalu i PremiumContact seriji.

Treću godinu za redom, Auto Express je prepoznao WinterContact™ TS 860 kao vodeću zimsku gumu na tržištu. Pobjedničke osobine ove gume su nastale zahvaljujući savršenoj kombinaciji smješe od koje se pravi gazeći sloj i specijalno osmišljene šare. Cool Chili smješa sadrži visok udio silike što značajno dovodi do smanjenja zaustavnog puta na mokrim podlogama zahvaljujući damping karakteristikama.

Za pobjedu u kategoriji najbolje zimske gume, Auto Express je izjavio: “Treća pobjeda zaredom za Continental TS 860. Rijetko neka guma odnese pobjedu u sve tri kategorije na našim testovima, ali sa TS 860 se desilo upravo to.”

Continental AllSeasonContact™ je debitovao na testovima univerzalnih guma 2018. godine i bio dominantan zahvaljujući kombinaciji elemenata Continentalovih premijum ljetnjih i zimskih guma, kojom je napravljena idealna univerzalna guma. Karakteristika koju posjeduju sve Continentalove gume, a to je superiorno prianjanje na podlogu, posjeduje i AllSeasonContact™ jer raspolaže sličnom tehnologijom koja se srijeće kod, takođe ovjenčanog nagradama WinterContact™ TS 860, čime obezbjeđuje savršeno prianjanje na snijegom prekrivene puteve.

Tracey Mortimer, Continental Tyres UK Marketing direktor je rekla: “Oduševljeni smo što je Auto Express još jednom prepoznao naš kvalitet. Nagrada za proizvod godine je ogromno priznanje za naš brend, koji ima bogatu tradiciju u promociji bezbjednosti na putevima usklađenu sa našom VisionZero inicijativom, koja se zalaže za svijet sa Nula povreda, Nula žrtava i Nula saobraćajnih udesa.

Nagrada za ponaosob najbolju ljetnju, zimsku i univerzalnu gumu sa PremiumContact™, WinterContact™ and AllSeasonContact™, ističe našu posvećenost cilju da obezbijedimo najsigurniji izbor za sve vremenske uslove i sezonu.”

Vujacic Company je autorizovani diler Continentala za Crnu Goru . Posjetite nas u našim maloprodajnim objektima i servisnom centru u Mahali bb, Podgorica.