Vijesti

13.10.2023.

Continental je na ADAC testu za 2023. godinu osvojio top rejtinge

• WinterContact TS 870 je osvojio prvo mjestu na testiranju performansi na zimskim i mokrim putevima
• WinterContact TS 870 P “za primjer”
• ADAC, OAMTC i TCS asocijacije su testirale gume za SUV, srednju i kompakt klasu automobila

Continental je na ADAC testu za 2023. godinu osvojio top rejtinge

Na testiranju zimskih guma koje su sproveli njemački ADAC, austrijski OAMTC i švajcarski TCS, WinterContact TS 870 iz Continentala u dimenziji 225/45 R 17 je dobio najbolje ocjene od sve tri automobilske asocijacije, što znači da je zimski specijalista bio bolji od svih ostalih 16 modela guma koje su testirane. WinterContact TS 870 P je takođe osvojio top rejtinge na testu. Testiran u dimenziji 205/60 R 16 H, izdvojio se od ostalih testiranih guma zahvaljujući dobrim performansama u svim kategorijama, zahvaljujući čemu je nagrađen priznanjem “highly recommended”. Nezavisne automobilske asocijacije su testirale ukupno 32 modela guma od evropskih, azijskih i američkih dobavljača u dimenzijama 225/45 R 17 i 205/60 R 16 H. Kao testno vozilo za 225 dimenziju korišten je VW Golf, a za manju dimenziju VW T-Roc.

 

Nezavisne automobilske asocijacije su naročito istakle izuzetne performanse upravljanja kod WinterContact TS 870, naročito na zimskim i mokrim putevima. ADAC je ocijenio da su karakteristike ovog modela precizne i bezbjedne performanse na suvom, izuzetno bezbjedne performanse na zimskim i mokrim putevima i izuzetno duga kilometraža. Ovime je WinterContact TS 870 ponovo potvrdio top rejtinge sa prošlogodišnjih testova, kada je isto osvojio prvo mjesto na testu.

WinterContact TS 870 P je impresionirao test vozače izuzetnom bezbjednošću tokom iznenadnih manevara za izbjegavanje, kratkim zaustavnim putem i izuzetno bezbjednim performansama na mokrom.

I ostali brendovi iz Continentala su ostvarili dobre rezultate. Semperit SPEED-GRIP 5 je ostvario dobar rezultat sa skorom “satisfactory” u dimenziji 225/45 R 17. Izdavački tim je ovaj model okarakterisao kao bezbjedan na suvom, dobrih performansi na mokrom, sa izuzetno dugom kilometražom i smanjenim habanjem. Uniroyal WinterExpert i Barum Polaris 5 su takođe učestvovali na testu, pri čemu su dobili ocjenu “satisfactory”.

WinterContact TS 870 je napravljen za mala i srednja vozila. Kompaktna sportska vozila takođe mogu proći kroz hladne zimske mjesece potpuno bezbjedno zahvaljujući gumama iz Continentala. Širok asortiman obuhvata dimenzije u rasponu od 14 do 18 inča, sa profilima od 40 do 70 i širinama od 155 do 225 milimetara – uključujući modele sa zaštitnim falcom za felnu i XL oznakom za povećanu nosivost.

WinterContact TS 870 P je izbor za veća vozila sa moćnim motorima i SUV vozila. Obezbjeđuje kratak zaustavni put, precizno upravljanje i bezbjednost na suvom, mokrom i zimskom putu. Širok asortiman uključuje modele u dimenzijama od 16 do 22 inča, sa profilima od 30 do 70 i širinama od 205 do 325 milimetara. WinterContact TS 870 P je odobren za brzine do 270 km/h.