Vijesti

12.05.2023.

Continental gume su postavile novi standard u bezbjednosti tokom vožnje

- Ultra Contact i Premium Contact 6 su postigli najbolji rezultat na testovima nezavisnih magazina o automobilizmu
- Continental guma sa najkraćim zaustavnim putem na testu „zablistala i na mokrom putu“
- Continental gume imaju izuzetno dugu kilometražu i nizak otpor kotrljanju

Continental gume su postavile novi standard u bezbjednosti tokom vožnje

Najveći nezavisni evropski auto-moto klubovi su na ljetnjem testiranju guma dodijelili Continentalovim modelima Premium Contact 6 i Ultra Contact najbolje ocjene. Njemački ADAC, austrijski OAMTC i švajcarski TCS su naročito istakli karakteristike bezbjednosti tokom vožnje, kako na suvim tako i na mokrim putevima. Na suvim putevima, PremiumContact 6 je osigurao najskraći zaustavni put, a na mokrim putevima je takođe ostvario najbolji rezultat. Novina u testiranju je test o uticaju guma na životnu okolinu, u koji su uključeni kilometraža, abrazija, otpor kotrljanju, buka i održivost. U okviru ovog testa, Premium Contact 6 je pokazao predviđeno dobru kilometražu prilikom testiranja trošenja gume i nizak stepen abrazije. Kod modela UltraContact, eksperti su naročito hvalili dobar rejting kada su u pitanju performanse na suvom i najbolji rezultat na testu uticaja na životnu okolinu.

Testirano je 50 modela guma u dimenziji 205/55 R16 91V, gdje su i  drugi proizvodi iz Continental grupe ostvarili dobre rezultate. Uniroyal RainSport 5, Semperit Speed-Life 3, Barum Bravuris 5HM i General Tire Altimax One S su takođe ostvarili dobre rezultate i ocijenjeni su kao zadovoljavajući.

Kolika je razlika između najbolje rangirane gume na testu i jeftine azijske gume, najbolje se vidi na na testu kočenja na mokrom putu. Na ovom testu, vozilu sa jeftinim gumama pri brzini od 80 km/h je trebalo 60 metara da se zaustavi, dok se vozilo sa Continental gumama zaustavilo nakon samo 34,4 metra.

PremiumContact 6 sada ima svog nasljednika, PremiumContact 7 koji osigurava još veću kilometražu, kraći zaustavni put, niži otpor kotrljanju i preciznije upravljanje.