Vijesti

TEST WINNER 2021 & ECO MASTER 2021 Continental WinterContact TS 870

14.10.2021.

AutoBild: Nova guma iz Continentala je apsolutni pobjednik na testu i „eko šampion“


- Novi WinterContact TS 870 zauzeo prvo mjesto na testu AutoBilda
- Izdavački tim: „Impresivne karakteristike upravljanja u svim vremenskim uslovima i izuzetna kilometraža“
- Continental WinterContact TS 870 je nadmašio ostalih 49 konkurenata

AutoBild: Nova guma iz Continentala je apsolutni pobjednik na testu i „eko šampion“

Hanover, 7. oktobar,2021. Na velikom zimskom testu AutoBilda, 50 modela internacionalnih brendova dimenzije 205/55 R 16 H, uključujući i novi WinterContact TS 870 iz Continentala, moralo je da se suoči sa urednicima specijalistima.

Continental je pobijedio na testu, nagrađen je atributom „egzemplaran“ i takođe je dobio titulu „eko šampion“ zahvaljujući izuzetnoj kilometraži. Na testu na kojem je testno vozilo bilo VW Golf VII, novi model Continental gume je osvojio najbolje ocjene na snijegu, na mokrom i u pogledu ekonomičnosti/kilometraže.

„Novi zimski model sa impresivnim performansama upravljanja u svim vremenskim uslovima, kratak put kočenja, precizan odgovor upravljača, dobra zaštita od akvaplaninga, odlična kilometraža“, rekli su eksperti nakon testiranja WinterContact TS 870 gume.

Od 50 zimskih modela koji su testirani, 30 modela je bilo eliminisano odmah nakon testiranja performansi kočenja na mokrim i sniježnim putevima, a preostalih 20 modela je testirano u 16 različitih kategorija na snijegu, na mokrom i suvom  putu, kao i u pogledu isplativosti. WinterContact TS 870 je razvijen za mala i kompaktna vozila.

Sa novom zimskom gumom iz Continentala, čak i kompaktni sportski automobili mogu bezbjedno proći kroz zimsku sezonu.

Ova guma se trenutno proizvodi u 24 dimenzije za točkove prečnika od 14 do 17 inča. Dozvoljena brzina je do 240 km/h.

Ostali proizvodi iz Continental grupacije: Semperit, Uniroyal i Barum, kvalifikovali su se među 20 najboljih zimskih modela.