Vijesti

11.05.2023.

Audi se oslanja na SportContact 7 za svoj RS 6 Avant performance

- Continental SportContact 7 u 22 inča dobija odobrenje za ugradnju kao dio originalne opreme širom svijeta
- ContiSilent tehnologija implementisana: buka u unutrašnjosti vozila je smanjena za devet decibela
- Favorit test vozača: SportContact 7 je proglašen pobjednikom na svih 11 nezavisnih testiranja guma

Audi se oslanja na SportContact 7 za svoj RS 6 Avant performance

Audi će početi da ugrađuje SportContact 7 premium gumu kao dio originalne opreme na svoj RS 6 Avant performance. Zahvaljujući svojim impresivnim karakteristikama, ova guma je pokazala izvanredne performanse na svim testovima i osvojila proizvođača automobila iz Ingolstadt-a. Continental je dobio globalno odobrenje za ugradnju SportContact 7 od 22 inča kao dijela originalne opreme na modelu RS 6 Avant performance.

SportContact 7 je ljetnja guma ultra visokih performansi, dizajnirana specijalno za sportska, moćna vozila. Inžinjeri iz Continentala su se fokusirali na dostizanje savršenstva po pitanju svih kriterijuma i performansi, sa namjerom da se vozačima omogući beskompromisno uživanje u vožnji, a uz to i najviši stepen bezbjednosti i održivosti. U poređenju sa prethodnim modelom, novi model osigurava brži zaustavni put na mokrom za cijelih 8%, na suvom 6%, dok je kilometraža povećana za 17%. Nove, poboljšane karakteristike gume omogućavaju i preciznije upravljanje na suvom i mokrom, kao i bolje prianjanje.

SportContact 7 za Audi RS 6 Avant performance dolazi sa ContiSilent tehnologijom, zahvaljujući kojoj će buka u unutrašnjosti vozila biti smanjena za devet decibela. Ova tehnologija koristi sloj specijalne pjene koja oblaže unutrašnji dio gazećeg sloja gume, što efikasno blokira i vibracije koje se stvaraju dok je auto u pokretu.

Od kada je izašao na tržište, SportContact 7 je krunisan kao pobjednik na 11 nezavisnih, visoko profilnih testova. Samo ovog proljeća je dominirao na testiranjima ljetnjih guma koja su sproveli stručni njemački magazini o automobilizmu: GuteFahrt, AutoBild sportscars i AutoZeitung. Test vozači su bili naročito impresionirani izuzetno dobro balansiranim i preciznim upravljanjem, kratkim zaustavnim putem na mokrom i impresivnim prianjanjem pri kočenju i ulasku u krivine.