Vijesti

04.04.2019.

ALTIMAX ONE I ALTIMAX ONE S

General Tire nastavlja bogatu tradiciju proizvodnje ljetnjih guma, a sa posljednjim modelom Altimax One i Altimax One S nudi vozačima apsolutnu sigurnost i uživanje u svakoj krivini

ALTIMAX ONE I ALTIMAX ONE S

✔️ Altimax One i Altimax One S, od malih automobila do sportskih i limuzina visoke klase

 ✔️ Sigurne performanse za svakodnevnu vožnju sa visokim prianjanjem u suvim i vlažnim uslovima, nudeći značajno poboljšanu kilometražu  

Obje gume imaju izuzetne performanse i držanje na putu, po kojima je General Tire poznat. Najnoviji proizvodi nude nova rješenja sa dugogodišnjom američkom tradicijom. Kruti rameni blokovi i kontinuelna struktura rebara u centru, pružaju precizno upravljanje i izvanredno kočenje na suvim putevima, zahvaljujući spojenim blokovima ramena i pojačanoj čvrstini. Tako su Altimax One & Altimax One S savršeni partneri za put kada je kočenje najpotrebnije. Kao nasljednici Altimax Comfort i Altimax Sport modela, Altimax One & Altimak One S nude pouzdane performanse na suvom, povećano prianjanje na mokroj cesti i veći broj pređenih kilometara.

 
ALTIMAX ONE

Altimax One ima dezen gazećeg sloja sa tri šare, dizajniran da obezbijedi precizno rukovanje i bezbjedno kočenje u suvim uslovima. U vlažnim uslovima, veliki broj ivica omogućava vozačima povećanu vuču i veće samopouzdanje kada uslovi postanu teški. Tokom lansiranja, Altimax One će biti dostupan u 12 veličina za felge od 15 inča, uključujući i opremu za popularne kompaktne modele kao što su VW Polo i Ford Fiesta.

 
ALTIMAX ONE S

Altimax One S ima četvorovratni dezen gazećeg sloja, dizajniran tako da omogućava vrhunske performanse kako bi se osigurala bolja disperzija vode pri većim brzinama, a samim tim pruža i dodatnu sigurnost za vozače u svakoj krivini. Altimax One S će u početku biti dostupan u 37 veličina za felge od 15 do 20 inča i pokriva širok izbor vozila od kompaktnih do srednje velikih modela visokih performansi.

Altimax One i Altimax One S imaju vizuelni indikator geometrije trapa (VAI) i indikator za zamjenu guma (RTM).

VAI (vizuelni indikator geometrije trapa) dozvoljava vlasniku vozila da provjeri odstupanje točkova, čime se smanjuje rizik od preranog trošenja guma. Ovi indikatori se mogu naći na obodu gume i mogu se prepoznati po dva kratka žlijeba na vrhu bočnog zida gume. Neravnomjerno trošenje ovih žlijebova ukazuje na problem sa geometrijom.

RTM (indikator za zamjenu guma) pokazuje vlasniku vozila kada guma dostigne minimalnu dubinu šare. Ovo se može naći u sredini pneumatika i pojavljuje se kao natpis Replacement Tire Monitor, kada se gazeći sloj istroši. General Tire preporučuje da vozači promijene gume na 3 mm.

Altimax One i Altimax One S nude poboljšane ocjenu EU oznaka u čitavom asortimanu, pri čemu većina lansirnih veličina dobija jači rejting za prianjanje na mokrom i za otpor kotrljanja. Oni će biti dostupni u ukupno 49 veličina za 2019. godinu, sa daljim proširenjem opsega do 2020. i 2021. godine. Ove gume su odobrene za brzine do 300 kilometara na sat, nudeći potpunu sigurnost pri brzoj vožnji u krivinama.