Vijesti

29.02.2020.

ADAC je proglasio Continental gumu najboljom

PremiumContact 6 model se našao na samom vrhu prilikom testiranja.
EcoContact 6 model je dobo „najveće ocjene kada je u pitanju potrošnja goriva i habanje“.
ADAC, TCS i OAMTC su testiranja izvršili na gumama za automobile srednje klase, kombije,
terenska vozila i veće limuzine – u dvije dimenzije.

ADAC je proglasio Continental gumu najboljom

U testu čije su rezultate danas objavili njemački, austrijski i švajcarski automobilski klubovi - ADAC, OAMTC i TCS – našle su se ljetnje gume dimenzija 225/40 R 18 i 235/55 R. Između šesnaest testiranih guma 18-ica za male porodične automobile i automobile srednje klase, PremiumContact 6 model se našao na samom vrhu. Među gumama 17-icama za terenska vozila srednje veličine, kombije kao što su VV Transporter i veće limuzine, EcoContact 6 je ocijenjena kao "zadovoljavajuća" (ADAC) i "preporučljiva" (OAMTC / TCS). Automobilski klubovi koristili su VW Golf GTI kao testno vozilo za veće gume i Ford Kuga kada je u pitanju testiranje guma za terenska vozila.

Prilikom ocjenjivanja PremiumContact 6 modela, klubovi su prije svega podvukli njegove veoma dobre performanse na mokrim putevima. „Vrhunske ocjene u vlažnim vremenskim uslovima (prije svega za kočenje i upravljanje)“, zaključili su. U međuvremenu, u liniji od 12 guma različitih proizvođača, EcoContact 6 model dobio je " najbolje ocjene kada je u pitanju potrošnja goriva i habanje", a takođe je ocijnjena i kao "dobra i na suvim putevima".


Testirane dimenzije 18-ice se obično koriste u klasi kompaktnih automobila, poput VW Golfa i za modele srednje klase, kao što su BMV 3-Series ili Mercedes C-klase. Testirane 17-ice se koriste na terenskim vozilima srednje veličine, poput Ford Kuga ili VV T6 Transporter-a, ali su i velike limuzine poput Mercedesa S klase ili Audija A7 takođe opremljene gumama u ovoj dimenziji.

 

Rezultati testiranja

 

Izvor: Continental