Vijesti

UHP test ljetnjih guma

03.03.2022.

2022 Tyre Reviews UHP test ljetnjih guma

Na ovom testu testirano je 10 najpopularnijih UHP (ultra visokih performansi) guma na tržištu sa ciljem da saznamo koja je guma najbolja.

2022 Tyre Reviews UHP test ljetnjih guma
Ovo testiranje se održalo malo ranije ove godine zato što se pojavila nova guma na tržištu - Continental SportContact 7. Da bismo saznali koliko je dobar novi Continental, takmičiće se sa: Bridgestone Potenza Sport, Michelin Pilot Sport 4S, Goodyear Eagle F1 SuperSport, Toyo Proxes Sport A, Kumho Ecsta PS71, Vredestein Ultrac Vorti+, Nankang Sportnex AS2+, Federal Evolution ST1, i sa par najjeftinijih guma kupljenih online, a to su Star Performer za prednji trap i Goodride za zadnji trap.

Testno auto je Toyota Supra sa gumama dimenzija 255/35 R19 na prednjem trapu i 275/35 R19 na zadnjem trapu.

Performanse na suvom

Continental je fenomenalan, i brži od drugoplasirane gume za 0.02 sekunde. Što se tiče upravljanja na suvom, može se reći da Continental SportContact 7 ima najpreciznije upravljanje od svih ostalih guma koje testirane. Takođe, kada je u pitanju brza vožnja, pravo je uživanje voziti na ovoj gumi, jer je preciznost upravljanja dovedena do maksimuma i ne bojite se da ćete u nekom trenutku proklizati. Continental SportContact 7 je bio najbolji i u kategoriji kočenja.

Performanse na mokrom

Kada je u pitanju prianjanje na mokrom, SportContact 7 je nenadmašan. Najbolji u kategoriji na mokrom i brži za čak 5 sekundi od drugoplasirane gume, SportContact 7 je prilično impresivan.

Continental SportContact 7 je postavio nove kriterijume kada su u pitanju performanse na mokrom, završivši oba testa sa značajnom prednošću u odnosu na drugoplasiranu gumu. Na sreću, impresivne performanse na mokrom nisu na štetu performansi na suvom, jer je SportContact 7 najbrža guma na suvom, sa najkraćim putem kočenja.

Continental SportContact 7 je zahvaljujući fenomenalnim performansama postavio nove standarde u UHP segmentu.