Savjeti

06.09.2017.

Novi ContiRoad Attack 3 pobjednik MOTORRAD testa

Brzo nakon lansiranja u martu, Continental-ove nove gume za motocikl ContiRoadAttack 3 zabilježile su svoju prvu pobjedu.

Novi ContiRoad Attack 3 pobjednik MOTORRAD testa

Brzo nakon lansiranja u martu, Continental-ove nove gume za motocikl ContiRoadAttack 3 zabilježile su svoju prvu pobjedu. Njemački motociklistički časopis MOTORRAD, u svom izdanju za decembar 2017. godine, isprobao je šest sportskih guma za obilazak, u veličinama 120/70 ZR 17 (prednja) i 180/55 17 (zadnja). Rezultati ovih testova su pridošlicu iz Korbacha postavili na prvo mjesto.

Ključni kriterijumi ocijenjivanja su uključivali upravljanje, ponašanje pri najvećim opterećenjima i u mokrim uslovima, rukovanje prilikom ubrzanja i razičitih uglova nagiba, preciznost volana, stabilnost tokom pravolinijske i vožnje u krivinama, i na kraju dana, ContiRoadAttack 3 je osvojila prvo mjesto.

Ispitivači su posebno pohvalili ove sportske gume, za seoske puteve zbog njihovih nevjerovatnih performansi tokom mnogih godina. Continental je bio u mogućnosti da još jednom značajno poboljša pozitivne karakteristike guma, posebno u mokrim uslovima. Nove gume su stoga u mogućnosti da nastave uspješnu priču prethodnih Continental-ovih pobjednika testa. Ispitivače na testu osvojila su i nova sofisticirana rješenja koja su uključila ekskluzivnu tehnologiju Continentala kao što je MultiGrip, TractionSkin, ZeroDegree, RainGrip and EasyHandling.

Kvaliteti ContiRoadAttack 3 neizmjerno su impresionirali ekipu iz MOTTORRAD-a: "Conti je uvijek pravio odlične sportske gume za seoske puteve i u prošlosti smo ih stalno nagrađivali  "Za seoske puteve" preporukom za kupovinu. Nove Road Attack 3 gume nijesu izuzetak. U isto vrijeme inženjeri su poboljšali performanse novih guma u mokrim uslovima toliko efikasno da, ne samo da su u mogućnosti da slave svoju pobjedu u prvoj fazi kao kralj seoskih puteva, već i imaju titulu pobjednika testa 2017. godine."