Savjeti

23.02.2018.

General Tire off-road guma pobjednik testa

Eksperti iz kompanije Land Rover su u februaru u Hanoveru upoređivali dvije vrste off-road guma i GT Grabber je izašao kao pobjednik testa.

General Tire off-road guma pobjednik testa

Vozači automobila sa pogonom na sva 4 točka, koji voze po strmim, blatnjavim terenima, jednostavno moraju da montiraju MT gume (MT = mud traction, vuča po blatu). Ove gume omogućavaju odlično prijanjanje po grubim i nepredvidivim terenima, kopajući svoj put kroz mulj i blato.

Kada je britanski časopis Land Rover Owner International u februaru uporedio dva modela ovih guma, model Grabber X3 iz General Tire-a je izašao kao pobjednik (izdanje časopisa: mart / broj 18). Tim LROI testirao je gume dimenzija 245/75 R 16, koristeći Land Rover Discovery 2 Td5 kao testno vozilo.

Eksperti su pripremili ukupno deset testova kako bi presuduli koji je od dva testirana kandidata bolji. U prva dva testa, koji su obuhvatali kočenje na mokrim površinama i buku - Grabber X3 je odmah ostvario vođstvo. Guma ovog američkog stručnjaka za 4x4 vozila takođe je bila u prednosti u odnosu na svoju američku protivnicu prilikom izlaska iz blatnjavih nagiba, kao i u vožnji kroz duboke rupe i borbi sa strmim kosinama.

“General Grabber X3 zaslužuje sve pohvale zbog odličnog prijanjanja bočnih strana prilikom izlaska iz rupa, kao i zbog upravljanja i okretanja u ljepljivom blatu. Takođe, ova guma je tiša pri većim brzinama i pruža bolje kočenje na mokrim putevima.", naveli su stručnjaci u konačnoj ocjeni.

General Tire proizvodi različite dimenzije off-road modela guma, za felge od 15 do 19 inča. One su generalno odobrene za brzine do 160 km/h. Aktuelne 4x4 modele možete pogledati na /proizvodi/4X4-gume/general-tire/ .

 

O BRENDU

General Tire je osnovan 1915. godine, sa sjedištem u Fort Millu, u Južnoj Karolini. Kako tada, tako i danas, ovaj brend pravi kvalitetne pneumatike za sve vrste motornih vozila. Kompaniju je 1987. godine kupio Continental – lider na polju kvaliteta pneumatika i bezbjednosti automobila. Danas, poslujući širom svijeta, General Tire proizvodi gume za putnička vozila, kamione i industrijske primjene, kao i specijalne gume za 4x4 i off-road vozila.

www.generaltire.eu