Savjeti

05.01.2018.

DUPLA POBJEDA ZA CONTINENTAL

Na Auto Express tyre awards 2017 Continental je uzeo najbolje nagrade, kako za ljetnje tako i za zimske gume.

DUPLA POBJEDA ZA CONTINENTAL

Na Auto Express tyre awards 2017 Continental je uzeo najbolje nagrade, kako za ljetnje tako i za zimske gume. Continental ContiPremiumContact 5 i WinterContatct TS 860 su izabrane za najbolje gume godine.

Govoreći o gumama, iz Auto Express-a su izjavili:

„PremiumContact 5 je i dalje lider u ljetnjim gumama, koja je na više testova pokazala visok kvalitet performansi. Sa postignutim rezultatima na suvom i mokrom, PremiumContact 5 je guma čije performanse konkurencija teško može da prati.“

S padom temperature i prelaskom na zimske gume, Auto Express je takođe prepoznao WinterContact TS 860 kao lidera na tržištu u ovoj oblasti.

Pokazujući se kao referentna zimska guma, TS 860 nastavlja da postavlja standarde na tržištu, a priznanje za to je i ovogodišnja Auto Express 2017 nagrada za zimsku gumu godine. Prednost u odnosu na konkurente je u tome što je ova guma ima savršenu kombinaciju novih materijala i najnovijeg dizajna gazećeg sloja. Continetalova revolucionarna „Cool Chili“ smjesa od koje je napravljena guma sadrži više silikata što drastično umanjuje zaustavni put u vlažnim uslovima. Takođe, novitet je i specijalna smola koja ima visoke performanse i koja pri niskim zimskim temperaturama održava fleksibilnost gume, što dovodi do smanjenja zaustavnog puta pri kočenju u zimskim uslovima.

Auto Express je dodao:

„Continental TS 860 guma je broj jedan u svojoj konkurenciji. Pri upravljanju, prijanjanju i kočenju, Continental je pokazao sjajne rezultate u kategoriji zimskih guma... Malo konkurenata se zaista mogu takmičiti sa Continentalom.“

 

„Osvojene nagrade su izvrsno priznanje za napore koje Continental ulaže u poboljšanje sigurnosti vozača u sklopu našeg VisionZero programa. Jako smo srećni što se obije naše gume, zimska i ljetnja, iz godine u godinu pokazuju sve bolje.“, izjavio je Skot Benbou, marketing menadžer Continental-a.

 

Izvor: tyrepress.com