Savjeti

16.04.2019.

Continental SportContact 6 na vrhu liste SportAuto testa

✔ Jedini model koji je osvojio najviši "visoko preporučeni" rejting
✔ SportContact 6 se najbolje pokazao na mokrim i suvim putevima
✔ Najkraći put kočenja, sportski, direktan odgovor upravljača i visoka dinamička stabilnost

Continental SportContact 6 na vrhu liste SportAuto testa

Na testu ljetnjih guma, objavljenom u najnovijem broju časopisa sportauto (4/19), SportContact 6 iz Continental-a je povela sa značajnom razlikom. Sportska guma iz Hanovera bila je jedina od devet kandidata koja je postigla vrhunski rejting. Odgovorni za postizanje ovog dobrog rezultata bile su balansirane, sportske karakteristike gume na mokrim i suvim površinama, jer je Continental pneumatik pokazao najbolje performanse svih testiranih pneumatika u oba testna segmenta. Sumirajući njihovu presudu, testeri iz Štutgarta su napisali: „Najkraći zaustavni put i bezbjedno podupravljanje na mokrom; sportski, direktan odziv upravljanja i visoka dinamička stabilnost na suvom; kristalno jasna povratna sprega, izuzetna stabilnost kretanja i nedvosmislene reakcije vozila.”

Testna linija je uključivala devet guma 245/30 R 20 I evropskih, američkih i azijskih proizvođača. Testno vozilo je bilo Honda Civic Tipe R. Dok je SportContact 6 postigao vrhunski “visoko preporučeni” rejting, jedan takmičar je dobio “preporučeni” status i svi ostali proizvodi su ocijenjeni kao “umjereno preporučeni”.

Sa SportContact 6, Continental u svom portfoliju ima super sportsku gumu za izuzetno visoke performanse, koja pokazuje značajna poboljšanja u odnosu na svog prethodnika, prvenstveno u smislu rukovanja, preciznosti upravljanja i velike brzine. Da bi ovaj pneumatik bio superiorniji na putu, razvojni inženjeri kompanije Continental su preformulisali hemijski sastav trake gazećeg sloja, napravili redizajn gazećeg sloja i obnovili konstrukciju pneumatika. Dostupno je skoro 90 veličina za naplatke od 18 do 24 inča, sa širinama guma od 225 do 335 milimetara i proporcijama između 50 i 25 procenata. SportContact 6 je odobren za brzine do 350 km/h, a postavljen je od strane brojnih proizvođača sportskih i super sportskih automobila.