Savjeti

13.03.2019.

Continental na vrhu liste Auto Zeitung testa!

Premium Contact 6 prednjači u prvom testu ljetnjih guma.

Continental na vrhu liste Auto Zeitung testa!

U novom testu ljetnjih guma, Continental-ova PremiumContact 6 povela je sa značajnom razlikom: njemački auto magazin Auto Zeitung upoređivao je performanse 9 ljetnjih guma i jedne all-season gume u dimenzijama 235/45 R 18, po suvim i mokrim putevima (izdanje 6/19). Test automobil je bio Škoda Superb karavan. Na testu je guma razvijena od strane Continental-a u Hanoveru zauzela prvo mjesto u obje kategorije.

 

U vožnji po mokrom, PremiumContact 6 je osvojila 142 od mogućih 150 poena, dok je na testu po suvim putevima obezbijedila 135 od 150 poena. Sa ukupnim rezultatom od 277 poena od mogućih 300, Continental-ova guma je završila testiranje sa čistih 30 poena prednosti u odnosu na drugorangiranog konkurenta. “Maksimalna sigurnost, visok nivo udobnosti i superiorno dinamično upravljanje”, sumirali su u Auto Zeitung-u. Sve u svemu, njihovi novinari iz Cologne-a testirali su 13 različitih kriterijuma kod guma. Zajedno sa konvencionalnim testovima na cesti, rađeni su i testovi za otpor kotrljanju i buku.

PremiumContact 6 je putnička ljetnja guma za kompakt i više klase automobila. Paleta trenutno podrazumijeva 120 varijanti, sa odobrenim brzinama do 300 km/h.