Savjeti

08.08.2017.

Continental na vrhu Auto Express testa guma

Auto Express je testirao najbolje gume dostupne na britanskom tržištu, i Continental ima razloga da bude izuzetno zadovoljan ovogodišnjim rezultatima.

Continental na vrhu Auto Express testa guma

Auto Express je testirao najbolje gume dostupne na britanskom tržištu, i Continental ima razloga da bude izuzetno zadovoljan ovogodišnjim rezultatima. ContiPremiumContact 5 je proglašena najboljom gumom u evaluaciji 11 ljetnjih guma veličine 205/55R16, i Continental naglašava da nagrada “prepoznaje ContiPremiumContact 5 u širokoj konkurenciji, dajući joj top poziciju za upravljanje na suvom i mokrom, kao i pri kočenju po mokrom.”

Iz Auto Express-a su napisali: “Da bi pobijedila na našem testu, guma mora biti konkurentna u svim aspektima. Kao što rezultati pokazuju, Continental je upravo to. Njihova guma je imala agilnost i usmjerenje o kojima su druge gume mogle samo da sanjaju. Za putničku gumu, bila je prilično sportskih karakteristika u poređenju sa rivalima.”

“Slično je bilo na mokroj stazi, gdje je pokazala dobro držanje pri izlasku iz krivina. Jedan od targeta Continental-ovih performansi jeste kočenje, pa je ova guma imala odlične rezultate i na tom testu – čak 3 metra bolje od sljedeće najbolje gume. Približavanje najboljem u testu bučnosti obezbijedilo je još jednu pobjedu za Continental.”

Scott Benbow, marketing menadžer Continental-a, prokomentarisao je: “Drago nam je da smo opet preporučeni od strane Auto Express-a u posljednjem testu ljetnjih guma. ContiPremiumContact 5 samo potvrđuje našu lidersku poziciju kada je u pitanju sigurnost.”

 

Izvor: tyrepress.com