UNIROYAL GUME

UNIROYAL

UNIROYAL

UNIROYAL gume su danas dobro poznate vozačima, što naročito važi za gume za kišu. Od osnivanja ovoga brenda 1868.godine do danas, stoji bogata istorija. Priča počinje u maloj prodavnici u Liege-u, u Belgiji u kojoj su se prodavali proizvodi od gume, a već deset godina kasnije porodica Engelbert otvara prvu fabriku proizvoda od gume. Godine 1898. proizvode prvu automobilsku gumu, što ih čini pionirima u proizvodnji guma u Evropi. Prva „guma za kišu“ Rallye 180 izašla je na tržište 1969. sa i danas karakterističnim simbolom kišobrana.

UNIROYAL postaje dio CONTINENTAL grupe 1979.godine i u okviru ove grupacije nastavlja da razvija svoju specijalizaciju-vožnju po mokrim putevima. Nakon spajanja sa Continentalom, UNIROYAL počinje da proizvodi gume za sve vrste terena.

Danas, UNIROYAL je izuzetno cijenjen brend u segmentu visokokvalitetnih guma i njegovo ime je asocijacija za gume za kišu. Shodno tome, simbolična slika kišobrana ovoga brenda govori sama za sebe, a vozačima je ostavljeno da se sami uvjere u njihov kvalitet.